štvrtok 23. októbra 2014

Cícer na paprike

IMG_6308



ČO POTREBUJETE:

2 hrste sušeného cícera 
voda na jeho uvarenie

olej
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 vetvička karí lístkov 
1 stredne veľká cibuľa 
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička sladkej mletej papriky
soľ

IMG_6312



AKO POSTUPOVAŤ:

Cícer si na noc namočíme. Ráno vodu zlejeme, cícer dáme do hrnca a zalejeme ho novou vodou. Uvaríme ho s 1 bobkovým listom domäkka. Uvarený cícer si odložíme spolu s vodou, v ktorej sa varil do ďalšieho použitia.

1


Časť z cícera odoberieme do mixéra, pridáme troška vody, v ktorej sa varil a vymixujeme ho na pastu, ktorú použijeme na zahustenie neskôr.

2


V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a karí lístky a necháme ich chvíľočku pražiť, aby rozvinuli svoju vôňu a chuť.

3


Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme, kým cibuľa nie je priesvitná. Na cibuľu potom pridáme mletú sladkú papriku a premiešame.

4


Ďalej pridáme uvarený cícer a vodu, v ktorej sa varil. Vody nepridávajte priveľa - len primerane. Osolíme, pridáme cícerovú pastu, premiešame a privedieme k varu.

5


Cícer na paprike prejdeme dvojminútovým varom a odstavíme z ohňa. 

6


Podávame s cestovinou alebo s dusenou ryžou.

7 komentárov:

  1. Skvělé jídlo, dělám ho moc ráda. Podle Vašich zprostředkovaných rad mi kari rostlinka krásně roste. Ráda bych se zeptala na jinou věc. Brzy budete slavit Diwali. Chci na náš firemní fb profil dát přání všem našim indickým zákazníkům a kolegům. Je zdvořilé to udělat už nyní nebo až v den svátku. Na Vánoce si posíláme přání také předem. Poradíte mi? Děkuji

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. K Diwali sa vacsinou prajem tak den vopred alebo v den sviatku. Ale Diwali bolo vcera. Tak mozno dnes este a zajtra by sa dalo, lebo za sviatky sa asi povazuju dni az do Laxmi puja, ktora sa robi na treti den od Diwali :)

      Odstrániť
  2. Tak to jsem popletla. Mám to zafixované s naším 28. říjnem. Tak jim popřeji až příští rok :-). Moc děkuji za rychlou odpověď. Zítra budu v Singapuru, tak si oslavy v Little India určitě užiji. Už se těším, až si pochutnám.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jej, aj ja by som chcela vypestovat ten kari stromcek...mozes mi Miska poradit? To je to, co mi totiz chyba v receptoch. Vopred dakujem. Karin

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Karin, asi si budes musiet kupit rovno rastlinku v nejakom specializovanom obchode. U nas sa tiez rozmnozuje myslim z toho, co vyzenie od korenov nove. Asi by sa dalo aj so semienka, ale neviem ci sa semienko vobec predava. U nas ho nemaju ani v e-shopoch, maju len rastlinky.

      Odstrániť
  4. Právě jsem měla k obědu a je to luxusní!!! Vařila jsem včera a měla jsem co dělat,abych si část uchránila(před sebou samotnou :-))na dnešní oběd.Recept byl téměř totožný, navíc trochu smetany a pórek. Hledám další inspiraci na cizrnu u vás...napadla mne kombinace místo papriky kari a místo smetany kokosové mléko..příští týden zkusím uvařit.hezký den .Naďa

    OdpovedaťOdstrániť