štvrtok 9. októbra 2014

Šampiňónová bruschetta / Mushrooms bruschetta

... tak alebo topinka 🍞


IMG_5898



ČO POTREBUJETE:

200g šampiňónov / 200g button mushrooms 
4-5 strúčikov cesnaku / 4 to 5 garlic cloves
olivový olej / olive oil
soľ / salt
mleté čierne korenie / black pepper powder 
chlieb na topinky / bread


IMG_5892



AKO POSTUPOVAŤ:

Šampiňóny očistíme a nakrájame. Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky. V panvici zohrejeme olej. Vhodíme doňho cesnak a necháme ho speniť a rozvoňať. / Clean the mushrooms and cut into slices. Clean the garlic and cut into slices. Heat oil in the pan. Add garlic and let it release its aroma.

1


Pridáme nakrájané šampiňóny a na silnom ohni ich asi 5 minút restujeme. Nepremiešavame príliš často, aby pekne zhnedli. / Add mushrooms and sauté on high heat for 5min. Don't stir too often, brown them. 

2


Hotové šampiňóny odložíme z ohňa, pridáme soľ a čierne korenie, premiešame. / When mushrooms are done, remove the pan from the heat, add salt, black pepper powder and stir well.

3


Kým sa pripravujú šampiňóny, nakrájame chlieb a opečieme na troške oleja dohneda. / While you make mushrooms roast the slices of bread on little bit of the oil, on both sides until they are brownish and crispy.

Chlieb dáme na tanier a naň uložíme orestované šampiňóny. Tadá, dobrú chuť 😋 / Put roasted bread slices on the plate, add mushrooms on the top of each and serve warm.


IMG_5897



2 komentáre: