... tak alebo topinka 🍞
ČO POTREBUJETE:
200g šampiňónov
4-5 strúčikov cesnaku
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
chlieb na topinky
AKO POSTUPOVAŤ:
Šampiňóny očistíme a nakrájame. Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky. V panvici zohrejeme olej. Vhodíme doňho cesnak a necháme ho speniť a rozvoňať.
Pridáme nakrájané šampiňóny a na silnom ohni ich asi 5 minút restujeme. Nepremiešavame príliš často, aby pekne zhnedli.
Hotové šampiňóny odložíme z ohňa, pridáme soľ a čierne korenie, premiešame.
Kým sa pripravujú šampiňóny, nakrájame chlieb a opečieme na troške oleja dohneda.
* * *
Chlieb dáme na tanier a naň uložíme orestované šampiňóny. Tadá, dobrú chuť 😋
Míša tak toto je velmi lákavé, úžasná bruschetta s houbičkama :-)
OdpovedaťOdstrániťDakujem :)
Odstrániť