ČO POTREBUJETE:
100ml toor dal
50ml lúpaného moong dal
asi 500ml vody (alebo podľa potreby)
1 stredne veľká paradajka
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
soľ
1 lyžica ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
niekoľko karí lístkov
4 veľké strúčiky cesnaku
AKO POSTUPOVAŤ:
Strukoviny prepláchneme vodou a dáme do hrnca. Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, soľ, kurkumu, chilli korenie a zalejeme všetko vodou. Dal privedieme k varu a varíme na miernom ohni, kým strukoviny nie sú mäkké.
V menšom hrnci zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu a karí lístky a necháme ich rozvoňať. Potom pridáme nakrájaný cesnak a restujeme ho dohnedkava. Túto tadka vylejeme spolu s ghee do uvarenej šošovice a premiešame. Dal povaríme ešte 2 minúty a odstavíme z ohňa.
Podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára