nedeľa 8. februára 2015

Lasuni Dal (Cesnakový Dal) / Garlic Dal


Lasuni Dal



ČO POTREBUJETE:

100ml toor dal / 100ml toor dal
50ml lúpaného moong dal / 50ml split moong dal
asi 500ml vody (alebo podľa potreby) / approx. 500ml water (or as needed)
1 stredne veľká paradajka / 1 medium size tomato
1/3 lyžičky mletej kurkumy / 1/3 tsp turmeric (haldi)
1/3 lyžičky mletého chilli korenia / 1/3 tsp chilli powder
soľ / salt

1 lyžica ghee / 1 tbsp ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce / 1/2 tsp black cumin (shahi jeera)
niekoľko karí lístkov / few curry leaves
4 veľké strúčiky cesnaku / 4 big garlic cloves


Lasuni Dal



AKO POSTUPOVAŤ:

Strukoviny prepláchneme vodou a dáme do hrnca. Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, soľ, kurkumu, chilli korenie a zalejeme všetko vodou. Dal privedieme k varu a varíme na miernom ohni, kým strukoviny nie sú mäkké. / Wash and strain all the pulses and place them in the pot. Add chopped tomato, salt, turmeric, chilli powder and water. Bring the dal to the boil, reduce the heat and cook ntil pulses are soft.

V menšom hrnci zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu a karí lístky a necháme ich rozvoňať. Potom pridáme nakrájaný cesnak a restujeme ho dohnedkava. Túto tadka vylejeme spolu s ghee do uvarenej šošovice a premiešame. Dal povaríme ešte 2 minúty a odstavíme z ohňa. / Heat some ghee in smaller pot. Add black cummin and curry leaves and let them release its aroma. Add chopped garlic and fry until lightly brown, don't burn it. This is called tadka, add this tadka to your cooked pulses and stir well. Cook the dal for another 2min. and remove from the stove.

Lasuni Dal


Podávame s ryžou. / Serve with the rice.


Lasuni Dal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára