nedeľa 8. februára 2015

Lasuni Dal (Cesnakový Dal) / Garlic Dal


Lasuni Dal


ČO POTREBUJETE:

100ml toor dal
50ml lúpaného moong dal
asi 500ml vody (alebo podľa potreby)
1 stredne veľká paradajka
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
soľ

1 lyžica ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
niekoľko karí lístkov
4 veľké strúčiky cesnaku


Lasuni Dal



AKO POSTUPOVAŤ:

Strukoviny prepláchneme vodou a dáme do hrnca. Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, soľ, kurkumu, chilli korenie a zalejeme všetko vodou. Dal privedieme k varu a varíme na miernom ohni, kým strukoviny nie sú mäkké.

V menšom hrnci zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu a karí lístky a necháme ich rozvoňať. Potom pridáme nakrájaný cesnak a restujeme ho dohnedkava. Túto tadka vylejeme spolu s ghee do uvarenej šošovice a premiešame. Dal povaríme ešte 2 minúty a odstavíme z ohňa.

Lasuni Dal


Podávame s ryžou.


Lasuni Dal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára