utorok 3. februára 2015

Mrkvové placky / Carrot patties


Mrkvove placky



ČO POTREBUJETE:

1 hrnček (300ml) nastrúhanej surovej mrkvy; asi 2ks stredne veľkej mrkvy / 1 cup of grated raw carrots
soľ / salt
troška tandoori masala / pinch of tandoori masala 
trocha čerstvej koriandrovej vňate / coriander leaves 
2 nastrúhané cesnakové strúčiky / 2 garlic cloves 
1 vajce / 1 egg 
trocha cícerovej múky na zahustenie cestíčka / chickpeas flour as needed (besan)
olej na vyprážanie / oil for frying 


Mrkvove placky



AKO POSTUPOVAŤ:

Do misky dáme všetky suroviny okrem oleja a zmiešame na polohusté (skôr redšie) cestíčko. Olej v panvici zohrejeme (len toľko oleja, aby pokryl dno panvice). Keď je olej horúci oheň zmiernime a lyžicou doňho vkladáme mrkvové cestíčko, ktoré rozotrieme na placky. / Put all except oil to the bowl and mix well to make a semi thick batter. Heat oil in the pan. When oil is hot reduce the heat and with spoon make patties on the pan, flatten them by pressing them with spoon and fry on both sides until they are golden.

Mrkvove placky


Opekáme z oboch strán na miernom ohni dohneda.

Mrkvove placky


Podávame napríklad s raitou alebo zeleným chutney ako snack. / Serve with raita or green chutney.


Mrkvove placky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára