nedeľa 15. februára 2015

BRIAM - zelenina pečená na grécky spôsob / Briam


Briam pecena zelenina



ČO POTREBUJETE:

paradajky / tomatoes
baklažán / eggplant
cuketa / zucchini
zemiaky / potatoes 
červená cibuľa / red onion 
cesnak / garlic
soľ / salt
sušené oregano / dry oregano
petržlenová vňať / parsley leaves
olivový olej / olive oil


Briam pecena zelenina



AKO  POSTUPOVAŤ:

Zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska a na plátky. Pekáč potrieme olejom a uložíme ako prvé paradajky. Potom vrstva baklažánu a cukety, zemiaky, osolíme. Nakoniec cibuľa a cesnak, ochutíme oreganom, pokvapkáme olejom a posypeme nasekanou petržlenovou vňatou (ja som ju vynechala, lebo som nemala). / Clean and cut all the vegetables. Rub baking tray with oil and put tomatoes on it. Then comes eggplant, then zucchini, potatoes, salt. Next comes onion, garlic, sprinkle some oregano, drizzle some oil, sprinkle chopped parsley leaves.

Briam pecena zelenina


Rúru predohrejeme na 200st. Pekáč poriadne natesno zakryjeme alobalom a zeleninu pečieme 1 hodinu zakrytú. Potom alobal odstránime a zeleninu dopečieme ďalšiu pol hodinu. / Preheat the oven to 200deg. Cover the tray and bake vegetables for 1 hour. After 1 hour remove the cover and bake it for another 30min.


Briam pecena zelenina



3 komentáre: