nedeľa 15. februára 2015

BRIAM - zelenina pečená na grécky spôsob


Briam pecena zelenina



ČO POTREBUJETE:

paradajky
baklažán 
cuketa
zemiaky
červená cibuľa 
cesnak
soľ
sušené oregano
petržlenová vňať 
olivový olej


Briam pecena zelenina



AKO  POSTUPOVAŤ:

Zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska a na plátky. Pekáč potrieme olejom a uložíme ako prvé paradajky. Potom vrstva baklažánu a cukety, zemiaky, osolíme. Nakoniec cibuľa a cesnak, ochutíme oreganom, pokvapkáme olejom a posypeme nasekanou petržlenovou vňatou (ja som ju vynechala, lebo som nemala). 

Briam pecena zelenina


Rúru predohrejeme na 200st. Pekáč poriadne natesno zakryjeme alobalom a zeleninu pečieme 1 hodinu zakrytú. Potom alobal odstránime a zeleninu dopečieme ďalšiu pol hodinu. 


Briam pecena zelenina



3 komentáre: