nedeľa 15. februára 2015

BRIAM - zelenina pečená na grécky spôsob / Briam


Briam pecena zelenina



ČO POTREBUJETE:

paradajky
baklažán
cuketa
zemiaky
červená cibuľa
cesnak
soľ
sušené oregano
petržlenová vňať
olivový olej


Briam pecena zelenina



AKO  POSTUPOVAŤ:

Zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska a na plátky. Pekáč potrieme olejom a uložíme ako prvé paradajky. Potom vrstva baklažánu a cukety, zemiaky, osolíme. Nakoniec cibuľa a cesnak, ochutíme oreganom, pokvapkáme olejom a posypeme nasekanou petržlenovou vňatou (ja som ju vynechala, lebo som nemala).

Briam pecena zelenina


Rúru predohrejeme na 200st. Pekáč poriadne natesno zakryjeme alobalom a zeleninu pečieme 1 hodinu zakrytú. Potom alobal odstránime a zeleninu dopečieme ďalšiu pol hodinu.


Briam pecena zelenina



A ešte doplnok z komentárov na facebooku, ktorý si myslím znie zaujímavo.



2 komentáre: