ČO POTREBUJETE (asi na menších 12ks):
1 hrnček (asi 200ml) Chana dal
soľ
1 menšia červená cibuľa
trocha nasekanej koriandrovej vňate
1 plochá lyžica detskej krupice
4-5 strúčikov cesnaku
1 plochá lyžička feniklových semien
kúsok čerstvého zázvoru
2-3 sušené červené chilli papričky
olej na vysmážanie, najlepšie arašídový
AKO POSTUPOVAŤ:
Chana dal si namočíme cez noc vo vode. Ráno vodu scedíme.
Do mixéra dáme cesnak, zázvor, chilli papričky, fenikel a rozmixujeme.
Pridáme chana dal (trocha si odložíme a potom vmiešame do vymixovanej zmesi) a znova rozmixujeme. Nepridávame žiadnu vodu. Zmes preložíme do misky, pridáme chana dal, čo sme si dali bokom.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, koriandrovú vňať, soľ a detskú krupicu a rukou postláčame, aby sa to všetko pekne spojilo. Cesto necháme pol hodinky odležať.
Potom ho rozdelíme na rovnaké časti a rukami urobíme malé placky. V hrnci zohrejeme dostatočné množstvo oleja, aby sa placky fritovali. Keď je olej horúci (vriaci) vysmažíme placky postupne, dohneda. Nevkladáme veľa kusov do oleja naraz, aby sme neznížili jeho teplotu a placky sa fritovali.
Podávame napríklad so Zeleným chutney alebo s kokosovým chutney. V južnej Indii je to obľúbený snack počas festivalov alebo sa podávajú aj na raňajky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára