utorok 24. februára 2015

Chana dal Vada


Chana dal vada



ČO POTREBUJETE:

1 hrnček (asi 200ml) Chana dal
soľ
1 menšia červená cibuľa 
trocha nasekanej koriandrovej vňate
1 plochá lyžica detskej krupice

4-5 strúčikov cesnaku
1 plochá lyžička feniklových semien
kúsok čerstvého zázvoru 
2-3 sušené červené chilli papričky 
olej na vysmážanie, najlepšie arašídový 


Chana dal vada



AKO POSTUPOVAŤ:

Chana dal si namočíme cez noc vo vode. Ráno vodu scedíme.

Chana dal vada


Do mixéra dáme cesnak, zázvor, chilli papričky, fenikel a rozmixujeme. 

Chana dal vada


Pridáme chana dal a znova rozmixujeme. Nepridávame žiadnu vodu, ak zostanú kúsky dalu v zmesi, nevadí to.

Chana dal vada


Zmes z mixéra preložíme do misky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, koriandrovú vňať, soľ a detskú krupicu a rukou postláčame, aby sa to všetko pekne spojilo. Cesto necháme pol hodinky odležať. 

Chana dal vada


Potom ho rozdelíme na rovnaké časti a rukami urobíme malé placky. V hrnci zohrejeme dostatočné množstvo oleja, aby sa placky fritovali. Keď je olej horúci (vriaci) vysmažíme placky postupne, dohneda. Nevkladáme veľa kusov do oleja naraz, aby sme neznížili jeho teplotu a placky sa fritovali. 

Chana dal vada


Podávame napríklad s kokosovým chutney. V južnej Indii je to obľúbený snack počas festivalov alebo sa podávajú aj na raňajky.


Chana dal vada

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára