utorok 24. februára 2015

Chana dal Vada / Chana dal fritters





ČO POTREBUJETE (asi na menších 12ks):

1 hrnček (asi 200ml) Chana dal
soľ
1 menšia červená cibuľa
trocha nasekanej koriandrovej vňate
1 plochá lyžica detskej krupice

4-5 strúčikov cesnaku
1 plochá lyžička feniklových semien
kúsok čerstvého zázvoru
2-3 sušené červené chilli papričky
olej na vysmážanie, najlepšie arašídový





AKO POSTUPOVAŤ:

Chana dal si namočíme cez noc vo vode. Ráno vodu scedíme.

Chana dal vada


Do mixéra dáme cesnak, zázvor, chilli papričky, fenikel a rozmixujeme.

Chana dal vada


Pridáme chana dal (trocha si odložíme a potom vmiešame do vymixovanej zmesi) a znova rozmixujeme. Nepridávame žiadnu vodu. Zmes preložíme do misky, pridáme chana dal, čo sme si dali bokom.

Chana dal vada


Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, koriandrovú vňať, soľ a detskú krupicu a rukou postláčame, aby sa to všetko pekne spojilo. Cesto necháme pol hodinky odležať. 

Chana dal vada


Potom ho rozdelíme na rovnaké časti a rukami urobíme malé placky. V hrnci zohrejeme dostatočné množstvo oleja, aby sa placky fritovali. Keď je olej horúci (vriaci) vysmažíme placky postupne, dohneda. Nevkladáme veľa kusov do oleja naraz, aby sme neznížili jeho teplotu a placky sa fritovali.

Chana dal vada


Podávame napríklad so Zeleným chutney alebo s kokosovým chutney. V južnej Indii je to obľúbený snack počas festivalov alebo sa podávajú aj na raňajky.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára