utorok 24. februára 2015

Chana dal Vada / Chana dal fritters


Chana dal vada



ČO POTREBUJETE:

1 hrnček (asi 200ml) Chana dal / 1 cup of Chana dal
soľ / salt
1 menšia červená cibuľa / 1 small red onion
trocha nasekanej koriandrovej vňate / fresh coriander leaves 
1 plochá lyžica detskej krupice / 1 flat tbsp of fine rava

4-5 strúčikov cesnaku / 4 to 5 garlic cloves
1 plochá lyžička feniklových semien / 1 flat tsp fennel seeds
kúsok čerstvého zázvoru / small piece of fresh ginger
2-3 sušené červené chilli papričky / 2 to 3 dry red chillies 
olej na vysmážanie, najlepšie arašídový / peanut oil for deep frying 


Chana dal vada



AKO POSTUPOVAŤ:

Chana dal si namočíme cez noc vo vode. Ráno vodu scedíme. / Soak Chana dal overnight in water. Drain the water in the morning. 

Chana dal vada


Do mixéra dáme cesnak, zázvor, chilli papričky, fenikel a rozmixujeme. / Put garlic, ginger, red chillies, fennel seeds in the mixer and mix.

Chana dal vada


Pridáme chana dal a znova rozmixujeme. Nepridávame žiadnu vodu, ak zostanú kúsky dalu v zmesi, nevadí to. / Add Chana dal and mix again. Don't add the water. 

Chana dal vada


Zmes z mixéra preložíme do misky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, koriandrovú vňať, soľ a detskú krupicu a rukou postláčame, aby sa to všetko pekne spojilo. Cesto necháme pol hodinky odležať. / Transfer this mixture to the bowl. Add finely chopped onion, chopped coriander leaves, salt and rava. Combine this with your hand. Leave it to rest for 30min.

Chana dal vada


Potom ho rozdelíme na rovnaké časti a rukami urobíme malé placky. V hrnci zohrejeme dostatočné množstvo oleja, aby sa placky fritovali. Keď je olej horúci (vriaci) vysmažíme placky postupne, dohneda. Nevkladáme veľa kusov do oleja naraz, aby sme neznížili jeho teplotu a placky sa fritovali. / Divide it into equal small size pieces and shape them with your hands into a flat fritters. Heat enough oil in the pan for deep frying. Fry vadas (few pieces at a time) on both sides until they are golden brown.

Chana dal vada


Podávame napríklad so Zeleným chutney alebo s kokosovým chutney. V južnej Indii je to obľúbený snack počas festivalov alebo sa podávajú aj na raňajky. / Serve with Green chutney or Coconut chutney. They can be served as a snack, during festivals or also as a breakfast. 


Chana dal vada

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára