ČO POTREBUJETE:
asi 1/2 stredne veľkej cukety
4 strúčiky cesnaku
1 lyžica ghee (alebo maslo)
veľká hrsť nesolených kešu orechov
voda na namočenie orechov
hrsť zelenej časti jarných cibuliek
soľ
mleté čierne korenie
AKO POSTUPOVAŤ:
Kešu orechy na pol hodiny namočíme vo vode.
V panvici zohrejeme ghee, pridáme nakrájaný cesnak a cuketu a na silnom ohni restujeme dohnedkava. Odložíme z ohňa a necháme vychládnuť.
Vychládnutú cuketovú zmes dáme do mixéra, pridáme scedené kešu orechy, jarnú cibuľku a 1 lyžičku vody z kešu orechov a vymixujeme na hladkú nátierku.
Nátierku preložíme do misky, dochutíme soľou a mletým čiernym korením (môžeme pridať pár kvapiek citrónovej šťavy), premiešame a dáme vychladiť.