sobota 14. februára 2015

Cuketová - kešu nátierka


Cuketova kesu natierka




ČO POTREBUJETE:

asi 1/2 stredne veľkej cukety
4 strúčiky cesnaku
1 lyžica ghee (alebo maslo)
veľká hrsť nesolených kešu orechov
voda na namočenie orechov
hrsť zelenej časti jarných cibuliek
soľ
mleté čierne korenie


Cuketova kesu natierka


AKO POSTUPOVAŤ:

Kešu orechy na pol hodiny namočíme vo vode.

Cuketova kesu natierka


V panvici zohrejeme ghee, pridáme nakrájaný cesnak a cuketu a na silnom ohni restujeme dohnedkava. Odložíme z ohňa a necháme vychládnuť.

Cuketova kesu natierka


Vychládnutú cuketovú zmes dáme do mixéra, pridáme scedené kešu orechy, jarnú cibuľku a 1 lyžičku vody z kešu orechov a vymixujeme na hladkú nátierku.

Cuketova kesu natierka


Nátierku preložíme do misky, dochutíme soľou a mletým čiernym korením (môžeme pridať pár kvapiek citrónovej šťavy), premiešame a dáme vychladiť.

Cuketova kesu natierka


Podávame s pečivom alebo chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára