sobota 14. februára 2015

Cuketová - kešu nátierka / Zucchini and cashew nuts spread


Cuketova kesu natierka




ČO POTREBUJETE:

asi 1/2 stredne veľkej cukety / approx. 1/2 of medium size zucchini
4 strúčiky cesnaku / 4 garlic cloves
1 lyžica ghee (alebo maslo) / 1 tbsp ghee (or butter)
veľká hrsť nesolených kešu orechov / handful of cashew nuts
voda na namočenie orechov / water to soak cashews
hrsť zelenej časti jarných cibuliek / handful of spring onion (green part)
soľ / salt
mleté čierne korenie / black pepper powder


Cuketova kesu natierka


AKO POSTUPOVAŤ:

Kešu orechy na pol hodiny namočíme vo vode. / Soak cashew nuts in water for 30min.

Cuketova kesu natierka


V panvici zohrejeme ghee, pridáme nakrájaný cesnak a cuketu a na silnom ohni restujeme dohnedkava. Odložíme z ohňa a necháme vychládnuť. / Heat some ghee (or butter) in pan. Add chopped garlic and zucchini and roast on hight flame until it's brownish. Remove from the stove and let it cool down.

Cuketova kesu natierka


Vychládnutú cuketovú zmes dáme do mixéra, pridáme scedené kešu orechy, jarnú cibuľku a 1 lyžičku vody z kešu orechov a vymixujeme na hladkú nátierku. / Then place this mixture into the mixer, add strained cahews, spring onion and 1 tsp water in which we soaked cashews. Mix well until you get smooth spread.

Cuketova kesu natierka


Nátierku preložíme do misky, dochutíme soľou a mletým čiernym korením (môžeme pridať pár kvapiek citrónovej šťavy), premiešame a dáme vychladiť. / Transfer your spread into the bowl, add salt and black pepper (you can add few drops of lemon juice), stir well and store in the fridge.

Cuketova kesu natierka


Podávame s pečivom alebo chlebom. / Serve with bread.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára