nedeľa 31. mája 2015

Falguni dal

Falguni dal




ČO POTREBUJETE:

1/2 hrnčeka oranžovej lúpanej šošovice
1/2 hrnčeka hrachu 
voda podľa potreby

olej alebo ghee
1/2 lyžičky černuchy (kalonji)
1 veľká červená cibuľa
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
soľ
1/2 lyžičky garam masala
čerstvá koriandrová vňať


Falguni dal



AKO POSTUPOVAŤ:

Šošovicu prepláchneme, dáme do hrnca a uvaríme tak, aby sa rozvarila. Odložíme bokom do daľšieho použitia. V druhom hrnci privedieme vodu k varu, pridáme hrach a oheň vypneme. Hrniec zakryjeme pokrievkou a hrach v horúcej vode necháme asi 15 minút. Potom scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia.

V hrnci zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme černuchu a necháme pol minúty na miernejšom ohni restovať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka.

Falguni dal


Potom pridáme chilli papričku, mleté chilli korenie a oblanšírovaný hrach. Na miernom ohni restujeme asi 2 minúty.

Falguni dal


Ďalej pridáme uvarenú šošovicu, soľ a vodu podľa potreby, aby vznikol hustejší dal. 3 minúty dal povaríme. 

Falguni dal


Nakoniec pridáme garam masala, nasekanú koriandrovú vňať, prejdeme dal varom a odstavíme z ohňa. Necháme ho chvíľku odpočívať pod pokrievkou.

Falguni dal


Podávame s Chapati.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára