Žiadna veľká kulinárska veda, ale dobrá šošovičková polievka na zahriatie.
ČO POTREBUJETE (asi na 3 porcie):
150ml hrnček hnedej šošovice
voda
olej
1/2 lyžice múky
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
2 väčšie mrkvy
mleté čierne korenie
1/2 lyžičky Podravky
soľ
1/2 lyžičky sladkej mletej papriky
150ml hrnček hnedej šošovice
voda
olej
1/2 lyžice múky
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
2 väčšie mrkvy
mleté čierne korenie
1/2 lyžičky Podravky
soľ
1/2 lyžičky sladkej mletej papriky
(alebo kašmírskeho chilli korenia)
1 bobkový list
1/2 lyžičky cukru
1 bobkový list
1/2 lyžičky cukru
AKO POSTUPOVAŤ:
Šošovicu prepláchneme a na hodinku necháme namočenú vo vode. Potom scedíme.
🥣 🥣 🥣
V hrnci zohrejeme olej, pridáme múku a chvíľku zapražíme. Pridáme cibuľu vcelku, a na polovičky prekrojené cesnaky. Chvíľočku restujeme.
🥣 🥣 🥣
Zalejeme vodou, pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, bobkový list, soľ, podravku, mletú papriku, čierne korenie, cukor a šošovicu. Ak treba dolejeme vodu. Keď sa polievka začne variť oheň zmiernime a varíme šošovicu do mäkka.
Hustotu polievky si upravíme pridaním vody, ak nechceme veľmi hustú polievku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára