utorok 23. februára 2021

Šošovicová polievka / Masoor dal soup

Žiadna veľká kulinárska veda, ale dobrá šošovičková polievka na zahriatie.





ČO POTREBUJETE (asi na 3 porcie):

150ml hrnček hnedej šošovice
voda
olej
1/2 lyžice múky
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
2 väčšie mrkvy
mleté čierne korenie
1/2 lyžičky Podravky
soľ
1/2 lyžičky sladkej mletej papriky
(alebo kašmírskeho chilli korenia)
1 bobkový list
1/2 lyžičky cukru





AKO POSTUPOVAŤ:

Šošovicu prepláchneme a na hodinku necháme namočenú vo vode. Potom scedíme. 

🥣 🥣 🥣

V hrnci zohrejeme olej, pridáme múku a chvíľku zapražíme. Pridáme cibuľu vcelku, a na polovičky prekrojené cesnaky. Chvíľočku restujeme. 

🥣 🥣 🥣

Zalejeme vodou, pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, bobkový list, soľ, podravku, mletú papriku, čierne korenie, cukor a šošovicu. Ak treba dolejeme vodu. Keď sa polievka začne variť oheň zmiernime a varíme šošovicu do mäkka. 

Hustotu polievky si upravíme pridaním vody, ak nechceme veľmi hustú polievku. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára