ČO POTREBUJETE:
250ml šľahačkovej smotany (použila som whipping cream od Amul)
2 lyžice kryštáľového cukru
100g horkej čokolády (70%, Bournville)
AKO POSTUPOVAŤ:
Do kastrólika dáme variť vodu. Šľahačku dáme do misky (sklenenej alebo plechovej) a tú položíme na kastrólik, keď sa voda v ňom začne variť..
Pridáme cukor a nalámanú čokoládu. Chvíľu ohrievame a pomaly miešame nad vriacou vodou, potom oheň vypneme a pomaličky miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí.
Potom misku dáme bokom a čokoládovú zmes necháme vychládnuť. Zakryjeme ju fóliou a na noc uložíme do chladničky (minimálne na 12 hodín).
Na druhý deň si zmes z chladničky vytiahneme a vyšľaháme ju hneď takú studenú na krém.


Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára