piatok 1. apríla 2011

Kari (Dal) z cervenej sosovice


IMG_7378



CO POTREBUJETE:

1 hrncek susenej cervenej sosovice
4-5 hrncekov vody
1 lyzicky cesnaku
2 mensie cervene cibule
kari listky
1 lyzicku tamarindovej pasty
2 susene cervene chilli papricky
1 lyzicku mleteho koriandru
200ml kokosoveho mlieka
sol
1/3 lyzicky mleteho kasmirskeho chilli korenia
1/3 lyzicky kurkumy


IMG_7383



AKO POSTUPOVAT:

Cervenu sosovicu preplachneme vo vode.

IMG_7359



Vlozime ju do hrnca, zalejeme vodou a pridame tamarindovu pastu. Dame varit. Ked sa voda zacne varit, ohen zmiernime a poloprikryte varime 10 minut (kontrolujte si vodu, aby sa vam nevyvarila!)

2



Potom pridame kokosove mlieko, sol, kasmirkse chilli korenie a kurkumu, premiesame a na miernom ohni varime dalsich 5 minut.

3



Kym sa kari vari poslednych 5 minut, pripravime si Tadka. Nakrajame si nadrobno cibulu a cesnak. V panvici zohrejem ghee a cibulu aj cesnak orestujem domakka. Pridame kari listky, cervene susene chilli papricky a mlety koriander a premiesame. Restujeme dalsiu minutu.

1


Nakoniec Tadka vylejeme do mierne vriaceho kari, premiesame, prehrejeme 3 minuty a podavame s dusenou ryzou. (Ak sa vam vyvari voda, pridavajte po troskach prevarenu, horucu vodu. Kari ma byt kremovite, nie ako vodova polievka a nie ani prilis huste.)

IMG_7375

6 komentárov:

  1. toto musi byt dobrota miska:) sosovicu zboznujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ano Lubka, toto je velmi jednoduche kari a chutou vyborne, treba vyskusat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miska, taketo nieco by som si hned dala, zase vyckavam prilezitost, az moji krpci vystrcia paty z domu, bo oni len klasiku zjedia :-) a ide sa varit exotika, mnam!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tento recept sa u nás varí dosť často. Chutí vynikajúco je rýchly a netreba mať doma veľkú zásobu potravín na to aby som ho mohla spraviť. Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť