Pulao s jarnou cibulkou

1



CO POTREBUJETE:

(hrncek, ktory som pouzila ma 250ml)

1 hrncek ryze Basmati
2 lyzice ghee
1/2 lyzice tmavej rimskej rasce (shah jeera)
5 vacsich strucikov cesnaku
1 viazanicku jarnych cibuliek
1/2 lyzicky garam masala
sol
1 a pol hrnceka vody
1 lyzicku stavy z citrona


2




AKO POSTUPOVAT:

V hrnci zohrejeme ghee. Pridame rimsku rascu a chvilocku poprazime, kym troska nezmeni farbu a uvolni vonu. Pridame nadrobno nakrajany cesnak a cibulkovu cast jarnych cibuliek, ktoru sme nakrajali nadrobno. Na miernom ohni poprazime asi 2 minuty.

3



Potom pridame ryzu, ktoru sme si pred tym namocili na 30 minut, preplachli vodou a scedili. Premiesame. Zalejeme vodou, osolime, pridame garam masala a privedieme do varu.

4



Ohen zmiernime, hrniec zakryjeme a ryzu varime 10 minut. Po 10 minutach je uz ryza makka. Hrniec odstavime z ohna, pridame stavu z citrona a jarnu cibulku - zelenu cast a premiesame. Hrniec zakryjeme a pulao nechame 10 minut odlezat.

5



Mozeme podavat s vyprazenymi papadmi.



Inspirovala som sa receptom od Sanjeev Kapoor.

Komentáre

  1. One of my favourite rice dish is pulao..love the preparation.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá to krásne, určite aj chutí, Ty dokážeš z mála vyčarovať úžasné dielka

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára