nedeľa 27. mája 2012

Cibuľové Subzi / Onion subzi

Takto upravená cibuľa sa veľmi dobre hodí k praženým plackám Puri, ale môžete si k nej dať aj zdravšie Chapati. Ja tomuto hovorím "raňajky chudobných". Subzi je z lacných surovín, ale aj napriek tomu chutí výborne. Často ho dostať na ulici ako pouličné raňajky za pár rupií.


Cibulove subzi



ČO POTREBUJETE:

1/4kg červenej cibule, pokrájanej na polkolieska
1 lyžica Ghee
1/4 lyžičky horčičného semienka
1/2 lyžičky Urad dal
1/2 lyžičky Channa dal
1 zelená chilli paprička
niekoľko karí lístkov
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ
50ml vody

2 lyžičky cícerovej múky Besan
trocha vody na rozmiešame Besanu


Cibulove subzi



AKO POSTUPOVAŤ:


Cibulove subzi


Cibuľu si nakrájame na polkolieska. 

V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme horčičné semienko, Urad dal a Channa dal a na silnom ohni ich necháme pražiť, až kým nezačnú praskať. Potom oheň zmiernime a pridáme karí lístky a chilli papričku (ak chcete viac pálivé, chilli papričku si pokrájajte nadrobno). Chvíľku pražíme, kým karí lístky celkom dopraskajú. Potom pridáme kurkumu a premiešame. Ďalej pridáme nakrájanú cibuľu a premiešame. 

Osolíme a podlejeme 50ml vody. Hrniec zakryjeme a na miernom ohni cibuľu varíme 10-15 minút. 

Cibulove subzi


Zatiaľ si v miske rozmiešame Besan s trochou vody. Keď je cibuľa mäkká, Besanovú vodu do nej vylejeme a dobre premiešame. Prehrievame na miernom ohni ďalšie 2 minúty, za občasného premiešania. 


Cibulove subzi

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára