nedeľa 27. mája 2012

Cibuľové Subzi / Onion subzi

Takto upravená cibuľa sa veľmi dobre hodí k praženým plackám Puri, ale môžete si k nej dať aj zdravšie Chapati. Ja tomuto hovorím "raňajky chudobných". Subzi je z lacných surovín, ale aj napriek tomu chutí výborne. Často ho dostať na ulici ako pouličné raňajky za pár rupií.


Cibulove subzi



ČO POTREBUJETE:

1/4kg červenej cibule, pokrájanej na polkolieska / 1/4kg of red onion
1 lyžica Ghee / 1tbsp of ghee
1/4 lyžičky horčičného semienka / 1/4tsp of mustard seeds
1/2 lyžičky Urad dal / 1/2tsp of urid dal
1/2 lyžičky Channa dal / 1/2tsp of channa dal
1 zelená chilli paprička / 1 green chilli
niekoľko karí lístkov / few curry leaves
1/4 lyžičky mletej kurkumy / 1/4tsp of termaric
soľ / salt
50ml vody / 50ml of water

2 lyžičky cícerovej múky Besan / 2tsp of bengal gram flour Besan
trocha vody na rozmiešame Besanu / little water to stir with besan


Cibulove subzi



AKO POSTUPOVAŤ:


Cibulove subzi


Cibuľu si nakrájame na polkolieska. / Cut the onion.

V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme horčičné semienko, Urad dal a Channa dal a na silnom ohni ich necháme pražiť, až kým nezačnú praskať. Potom oheň zmiernime a pridáme karí lístky a chilli papričku (ak chcete viac pálivé, chilli papričku si pokrájajte nadrobno). Chvíľku pražíme, kým karí lístky celkom dopraskajú. Potom pridáme kurkumu a premiešame. Ďalej pridáme nakrájanú cibuľu a premiešame. / In the pot heat the ghee. Add mustard seeds, urid dal and channa dal and fry them on high heat until they pop up. Then reduce the heat, add curry leaves and cgreen chilli. For for a minute. Then add termaric and stir well. Add cut onion and stir.

Osolíme a podlejeme 50ml vody. Hrniec zakryjeme a na miernom ohni cibuľu varíme 10-15 minút. / Add salt, 50ml of water, cover the pot and cook onion on low heat for 10-15 minutes.

Cibulove subzi


Zatiaľ si v miske rozmiešame Besan s trochou vody. Keď je cibuľa mäkká, Besanovú vodu do nej vylejeme a dobre premiešame. Prehrievame na miernom ohni ďalšie 2 minúty, za občasného premiešania. / While onion is being cooked put the besan and little bit of water into the bowl and stir well. You don't want any lumps in it. When onion is tender add the besan water and stir well, cook on low heat for 2 minutes. Serve with flat breads like Puri or Chapati.


Cibulove subzi

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára