pondelok 21. mája 2012

Pulao s jarnou cibuľkou

Pulao s jarnou cibulkou




ČO POTREBUJETE:

(hrnček, ktorý som použila má 250ml)

1 hrnček ryže Basmati
2 lyžice ghee alebo oleja
1/2 lyžice tmavej rímskej rasce (shah jeera)
5 väčších strúčikov cesnaku
1 viazanička jarných cibuliek
1/2 lyžičky garam masala
soľ
1 a pol hrnčeka vody
1 lyžička šťavy z citróna 


Pulao s jarnou cibulkou



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu a chvíľočku popražíme, kým troška nezmení farbu a uvoľní vôňu. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľkovú časť jarných cibuliek, ktorú sme nakrájali nadrobno. Na miernom ohni popražíme asi 2 minúty.

Potom pridáme ryžu, ktorú sme si pred tým namočili na 30 minút, prepláchli vodou a scedili. Premiešame. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme garam masala a privedieme k varu.

Oheň zmiernime, hrniec zakryjeme a ryžu varíme 10 minút. Po 10 minútach je už ryža mäkká. Hrniec odstavíme z ohňa, pridáme šťavu z citróna a jarnú cibuľku - zelenú časť a premiešame. Hrniec zakryjeme a pulao necháme 10 minút odležať.

Pulao s jarnou cibulkou



Môžeme podávať s vypraženými papadmi.

4 komentáre: