pondelok 21. mája 2012

Pulao s jarnou cibuľkou / Rice with spring onions




ČO POTREBUJETE:

(hrnček, ktorý som použila má 200ml)

1 hrnček ryže Basmati
2 lyžice ghee alebo oleja
5 väčších strúčikov cesnaku
3 - 4 ks jarných cibuliek
1/2 lyžičky garam masala (alebo Biryani masala)
soľ
voda podľa potreby 
1 lyžička šťavy z citróna 





AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu a chvíľočku popražíme, kým neuvoľní vôňu. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľkovú časť jarných cibuliek, ktorú sme nakrájali nadrobno. Na miernom ohni popražíme asi 2 minúty.

Potom pridáme ryžu, ktorú sme si pred tým namočili na 30 minút, prepláchli vodou a scedili. Premiešame. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme garam masala a privedieme k varu.

Oheň zmiernime, hrniec zakryjeme a ryžu varíme 10 minút. Po 10 minútach je už ryža mäkká. Hrniec odstavíme z ohňa, pridáme šťavu z citróna a jarnú cibuľku - zelenú časť a premiešame. Hrniec zakryjeme a pulao necháme 10 minút odležať.

Pulao s jarnou cibulkou



Môžeme podávať ako prílohu alebo s vypraženými papadmi.