ČO POTREBUJETE:
(hrnček, ktorý som použila má 200ml)
1 hrnček ryže Basmati
2 lyžice ghee alebo oleja
1/2 lyžice tmavej rímskej rasce (shah jeera)
5 väčších strúčikov cesnaku
3 - 4 ks jarných cibuliek
1/2 lyžičky garam masala (alebo Biryani masala)
soľ
voda podľa potreby
1 lyžička šťavy z citróna
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu a chvíľočku popražíme, kým neuvoľní vôňu. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľkovú časť jarných cibuliek, ktorú sme nakrájali nadrobno. Na miernom ohni popražíme asi 2 minúty.
Potom pridáme ryžu, ktorú sme si pred tým namočili na 30 minút, prepláchli vodou a scedili. Premiešame. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme garam masala a privedieme k varu.
Oheň zmiernime, hrniec zakryjeme a ryžu varíme 10 minút. Po 10 minútach je už ryža mäkká. Hrniec odstavíme z ohňa, pridáme šťavu z citróna a jarnú cibuľku - zelenú časť a premiešame. Hrniec zakryjeme a pulao necháme 10 minút odležať.
Môžeme podávať ako prílohu alebo s vypraženými papadmi.