pondelok 17. septembra 2012

Ako sme "cestovali za Ganeshom"... (september 2012)

... stravit s rodinou najvacsi indicky, hinduisticky sviatok Ganpati festival, ktory zacina v stredu.

Vstavali sme o 5 rano. Ja som teda v noci dlho nemohla zaspat, lebo nas psik tu noc nespal doma. Vecer prenho prisiel chlapec, ktory ho bude varovat do nasho prichodu. Bolo v byte tak ticho a smutno, az mi to narusilo cely spanok. Rano sme sa naranajkovali (piekla som este vecer cerstvy chlieb) a vyrazili na cestu. Do Chennai nam to trvalo 3 hodiny a potom este hodinu cez mesto az na letisko. Bola poriadna dopravna zacpa, sofera sme mali kaskadera (ako vzdy) a parkrat sme takmer naburali. Nakoniec sme na letisko dorazili vkuse...


Na polceste na letisko sme sa zastavili na caj, lebo moj muz bez neho nedokaze fungovat...



... teta tam pripravovala aj Idli pre nahodnych cestujucich, aby si dali dobre, domace ranajky.




Dorazili sme na letisko v Chennai...






Na letisku sme hladali nieco dobre na zjedenie, ale bohuzial sme toho vela nenasli. Najviac tam "svietil" obchodik, kde predavali maggi...




Odovzdali sme teda batozinu radsej a pobrali sa na "security check".




... a cakali sme.




Pocas cakania sme sa troska poprechadzali po letiskovej hale (ktora nie je prilis velka) a nasli aspon susienky, ktore sme kupili pre deti svagrovcov.






...nasli sme aj maly obchodik so sendvicmi.






... konecne prisiel s polhodinovym meskanim nas ocelovy "ftak".
















Pristali sme v Mumbai a sli si vyzdvihnut batozinu.




... a hor sa do ulic mesta!




Vacsina cudzincov zamieri napravo k okienkam, kde prenajimaju zbytocne drahe Meru taxiky a ine s napisom A/C, cize klimatizovane. Ak sa ocitnete na mumbajskom letisku, zamierte vlavo k okienku Prepaid taxi. Nie su to len klasicke taxiky, mozete si povedat, ze chcete klimatizovany, zahlasite adresu kam idete a vypocitaju vam podla toho cenu (su lacnejsie, nez Meru). Dostanete listocek.




... s listockom chodte von a zamierte smerom vlavo a rovno po chodniku, az pridete k stanovisku taxikov. Tam odovzdate listocek jednemu z chlapikov, co tam stoja a zavedu vas k taxiku, nalozia vam batozinu a idete :) (pozor na pomocnickov, co sa budu tlacit k vasim kufrom a ochotne nakladat do taxika... budu pytat od vas potom peniaze a 10 rupii im nestaci)






... dalsie fotky v dalsom prispevku...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára