Maida-ragi chlieb s vlockami a medom


Maida ragi chlieb s vlockami a medom





CO POTREBUJETE:

2 hrnceky muky Maida
1/2 hrnceka muky ragi
1/2 hrnceka vlociek
sol
1 plocha lyzica suseneho drozdia
2 lyzice oleja
2 lyzice medu
1 pohar teplej vody


Maida ragi chlieb s vlockami a medom



AKO POSTUPOVAT:

Suche suroviny dame do mise a premiesame. Pridame mokre suroviny a vymiesime cesto. Cesto nechame pod cistou kuchynskou utierkou 30 minut kysnut. Potom ho znova premiesime a opat nechame kysnut dalsich 30 minut. Znova premiesime a ulozime uz do formy alebo na plech, na ktorom chlieb budeme piect. Chlieb poprasime mukou a nechame 30 minut kysnut.

Maida ragi chlieb s vlockami a medom


Ruru vyhrejeme na 200st. a chlieb pecieme asi 40 minut. Upeceny chlieb prelozime na mriezku vychladnut.

Komentáre

  1. Vyzerá chutne chrumkavo :-) Môžem vedieť, čo sú to za múky Maida a ragi? Nikdy som o takých nepočula, čo bude asi tým, že ty si z Indie :-) Ale akou múkou našou by sa dala nahradiť tá tvoja ? A vločky sú ovsené?
    Krásne fotíš...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Muka maida je hladka muka, asi najblizsie k 00. Ragi je prstove (africke) proso, pozri tento link http://akochutimasala.blogspot.in/2015/01/ragi-africke-proso.html a vlocky su klasicke, co sa zalievaju mliekom, od Quakera :) Dakujem za pochvalu <3

      Odstrániť

Zverejnenie komentára