sobota 30. januára 2016

Cestoviny s kešu omáčkou / Pasta with cashew sauce

Cestoviny s kesu omackou




ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

400ml cestovín / 400ml of pasta
voda na uvarenie cestovín / water to cook pasta
olej / oil
1 menšia červená cibuľa / 1 small red onion
2 strúčiky cesnaku / 2 garlic cloves 
kúsok čerstvého zázvoru / small piece of ginger (adrak)
menšia hrsť nesolených kešu orechov / handful of cashews

1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp turmeric (haldi)
1/2 lyžičky garam masala / 1/2 tsp garam masala
soľ / salt
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej / 1 tsp dry fenugreek leaves 
3 lyžice sladkej smotany / 2 tbsp fresh cream


Cestoviny s kesu omackou



AKO POSTUPOVAŤ:

Najprv si pripravíme omáčku. V hrnci zohrejeme trocha oleja a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Potom ich necháme trocha vychládnuť. Dáme do mixéra, pridáme kešu orechy, ktoré sme si vopred na pol hodiny namočili. Pridáme tiež trocha vody, v ktorej sa kešu orechy máčali. Vymixujeme na omáčku. / First make the sauce. Heat oil in the pot, add chopped onion, garlic and ginger. Fry it on low heat until onion is soft. Let it cool down and put in the mixer. Add cashed (which you need to soak in the water for 30min before adding). Add little water from cashews and mix to make smooth sauce.

Cestoviny s kesu omackou


Do toho istého hrnca, kde sme restovali cibuľu, cesnak a zázvor vrátime vymixovanú omáčku a privedieme ju k varu. Ak by bola príliš hustá, pridáme troška vriacej vody. Dve minúty omáčku na miernom ohni varíme, občas premiešame. Potom pridáme kurkumu, garam masala, soľ a senovku a premiešame. Pridáme sladkú smotanu a omáčku povaríme ďalšie 2-3 minúty. / Return this sauce back to the same pot and bring it to boil. If your sauce is too thick you can add some boiling water. Cook the sauce for 2min on low heat, stir occasionally. Then add turmeric, garam masala, salt and fenugreek leaves and stir well. Add fresh cream and cook the sauce for another 2 to 3min.

Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale, vo vode so soľou. Uvarené cestoviny scedíme a dáme do omáčky, s ktorou ich poriadne premiešame. Ak treba, pridáme troška vody z cestovín. Prehrejeme a môžeme ihneď podávať. Na tanieroch môžeme ozdobiť čerstvou koriandrovou vňaťou. / Cook your pasta as described on the package, in salted water. Strain and add to the sauce. If the pasta is too thick add some water in which you cooked pasta. Heat through, mix well and serve. You can garnish with some fresh basil leaves or coriander leaves. 

Cestoviny s kesu omackou

2 komentáre:

  1. Jednoduchy, rychly a vyborny recept, urcite zopakujem. Miesto senovky som pouzila na kusky natrhany cerstvy kuceravy kel. Dakujem za skvely recept :-).

    OdpovedaťOdstrániť