ČO POTREBUJETE (na 2-3 porcie):
hrsť mandlí
voda na ich blanšírovanie
troška oleja
1 väčšia červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
niekoľko lístkov thajskej bazalky
(alebo akú máte čerstvú po ruke)
1/3 lyžičky mletej kurkumy
mleté čierne korenie
soľ
100ml sladkej smotany
cestoviny
AKO POSTUPOVAŤ:
Mandle oblanšírujeme a ošúpeme. V hrnci zohrejeme trocha oleja a orestujeme na ňom dohneda nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom ich dáme do mixéra, pridáme ošúpané mandle, thajskú bazalku a trocha vody, v ktorej sme mandle blanšírovali a vymixujeme na omáčku.
Opäť zohrejeme zbytkový olej v hrnci, kde sme restovali cibuľu. Pridáme kurkumu a chvíľočku prehrejeme. Pridáme pripravenú omáčku, mleté čierne korenie, soľ a sladkú smotanu. Povaríme asi 2-3 minúty, občas premiešame.
Pripravíme si cestoviny podľa návodu na obale, uvarené scedíme a vložíme do omáčky, s ktorou ich dobre premiešame.
Podávame teplé.
Miska pozdravujem vas! Pozeram ako puk - v Indii sa jedia spagety? Alebo nejake ine cestoviny? Alebo je to taky medzinarodny Taliansko-Indicky recept?
OdpovedaťOdstrániťTaliansku kuchynu mam rovnako rad ako tu Indicku - takze toto musim vyskusat, ale chem tom mat jasno ;-)
Zdravim! Toto urcite nie je recept indickej kuchyne :)) Ale indovia vseobecne cestoviny radi jedia a pripravuju doma. Aj talianske restauracie su dost oblubene. Na blogu nie su len indicke recepty, preto sa vola Recepty z Indie (teda, ze vsetky jedla varim v Indii, kde zijem) a nie Indicke recepty :) Najdete tu aj strudlu alebo parenu knedlu.
OdstrániťDnes jsem dělala a je to moc dobré, ideální na léto. Děkuji za recept!
OdpovedaťOdstrániťTesim sa, ze vam chutilo :)
Odstrániť