nedeľa 3. januára 2016

Mandľovo - bazalková omáčka na cestoviny / Almonds and basil sauce for pasta

Mandlovo - bazalkova omacka na cestoviny



ČO POTREBUJETE (na 2-3 porcie):

hrsť mandlí
voda na ich blanšírovanie

troška oleja
1 väčšia červená cibuľa 
2 strúčiky cesnaku
niekoľko lístkov thajskej bazalky 
(alebo akú máte čerstvú po ruke)
1/3 lyžičky mletej kurkumy
mleté čierne korenie
soľ
100ml sladkej smotany

cestoviny


Mandlovo - bazalkova omacka na cestoviny



AKO POSTUPOVAŤ:

Mandle oblanšírujeme a ošúpeme. V hrnci zohrejeme trocha oleja a orestujeme na ňom dohneda nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom ich dáme do mixéra, pridáme ošúpané mandle, thajskú bazalku a trocha vody, v ktorej sme mandle blanšírovali a vymixujeme na omáčku.

Opäť zohrejeme zbytkový olej v hrnci, kde sme restovali cibuľu. Pridáme kurkumu a chvíľočku prehrejeme. Pridáme pripravenú omáčku, mleté čierne korenie, soľ a sladkú smotanu. Povaríme asi 2-3 minúty, občas premiešame. 

Mandlovo - bazalkova omacka na cestoviny


Pripravíme si cestoviny podľa návodu na obale, uvarené scedíme a vložíme do omáčky, s ktorou ich dobre premiešame. 

Mandlovo - bazalkova omacka na cestoviny


Podávame teplé.



Mandlovo - bazalkova omacka na cestoviny

4 komentáre:

  1. Miska pozdravujem vas! Pozeram ako puk - v Indii sa jedia spagety? Alebo nejake ine cestoviny? Alebo je to taky medzinarodny Taliansko-Indicky recept?
    Taliansku kuchynu mam rovnako rad ako tu Indicku - takze toto musim vyskusat, ale chem tom mat jasno ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdravim! Toto urcite nie je recept indickej kuchyne :)) Ale indovia vseobecne cestoviny radi jedia a pripravuju doma. Aj talianske restauracie su dost oblubene. Na blogu nie su len indicke recepty, preto sa vola Recepty z Indie (teda, ze vsetky jedla varim v Indii, kde zijem) a nie Indicke recepty :) Najdete tu aj strudlu alebo parenu knedlu.

      Odstrániť
  2. Dnes jsem dělala a je to moc dobré, ideální na léto. Děkuji za recept!

    OdpovedaťOdstrániť