streda 3. februára 2016

Nátierka z brokolicových hlúbov / Bread spread made of broccoli stems

Ak vám zostanú hlúby z brokolice, nevyhadzujte ich. Sú jedlé a výborné. Môžete ich nadrobno nakrájať a použiť do akéhokoľvek subzi - stir fry, pridať ich oblanšírované k zemiakovému pyré a vymixovať spolu s ním, pridať ich do omelety, vypražiť ako pakory alebo si urobiť takúto dobrú nátierku. 


Natierka z brokolicovych hlubov



ČO POTREBUJETE:

hlúby z jednej brokolice / broccoli stems from 1 broccoli
hrsť kešu orechov / handful of cashew nuts
soľ podľa chuti / salt
1-2 strúčiky cesnaku / 1 - 2 garlic cloves
štipka mletého čierneho korenia / pinch of black pepper powder
štipka tandoori masala / pinch of tandoori masala
(alebo iná zmes, ktorá vám chutí) / (or different masala of your choice)
niekoľko lístkov thajskej bazalky / few thai basil leaves


Natierka z brokolicovych hlubov



AKO POSTUPOVAŤ:

Brokolicu oblanšírujeme. Kešu orechy na pol hodiny namočíme. Potom dáme oboje do mixéra a vymixujeme s pridaním trošky vody. Pridáme zbytok surovín a znova premixujeme. Nátierku dáme vychladiť a podávame s chlebom alebo pečivom. / Blanch the broccoli stems. Soak cashew nuts in water for 30min. Keep blanched broccoli stems and soaked cashew in grinder, add some water and grind into smooth paste/dip. Add the rest of the ingredients and grind again. Store the spread in the fridge and serve with the bread.

Natierka z brokolicovych hlubov


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára