streda 3. februára 2016

Nátierka z brokolicových hlúbov

Ak vám zostanú hlúby z brokolice, nevyhadzujte ich. Sú jedlé a výborné. Môžete ich nadrobno nakrájať a použiť do akéhokoľvek subzi - stir fry, pridať ich oblanšírované k zemiakovému pyré a vymixovať spolu s ním, pridať ich do omelety, vypražiť ako pakory alebo si urobiť takúto dobrú nátierku. 


Natierka z brokolicovych hlubov



ČO POTREBUJETE:

hlúby z jednej brokolice
hrsť kešu orechov
soľ podľa chuti
1-2 strúčiky cesnaku
štipka mletého čierneho korenia
štipka tandoori masala 
(alebo iná zmes, ktorá vám chutí)
niekoľko lístkov bazalky
(použila som thajskú)


Natierka z brokolicovych hlubov



AKO POSTUPOVAŤ:

Brokolicu oblanšírujeme. Kešu orechy na pol hodiny namočíme. Potom dáme oboje do mixéra a vymixujeme s pridaním trošky vody. Pridáme zbytok surovín a znova premixujeme. Nátierku dáme vychladiť a podávame s chlebom alebo pečivom. 

Natierka z brokolicovych hlubov


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára