Ak vám zostanú hlúby z brokolice, nevyhadzujte ich. Sú jedlé a výborné. Môžete ich nadrobno nakrájať a použiť do akéhokoľvek subzi - stir fry, pridať ich oblanšírované k zemiakovému pyré a vymixovať spolu s ním, pridať ich do omelety, vypražiť ako pakory alebo si urobiť takúto dobrú nátierku.
ČO POTREBUJETE:
hlúby z jednej brokolice
hrsť kešu orechov
soľ podľa chuti
1-2 strúčiky cesnaku
štipka mletého čierneho korenia
štipka tandoori masala
(alebo iná zmes, ktorá vám chutí)
niekoľko lístkov thajskej bazalky
AKO POSTUPOVAŤ:
Brokolicu oblanšírujeme. Kešu orechy na pol hodiny namočíme. Potom dáme oboje do mixéra a vymixujeme s pridaním trošky vody. Pridáme zbytok surovín a znova premixujeme. Nátierku dáme vychladiť a podávame s chlebom alebo pečivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára