streda 10. februára 2016

Šampiňónovo - kôprová omáčka na cestoviny / Mushrooms in dill sauce with pasta

Sampinonovo - koprova omacka na cestoviny




ČO POTREBUJETE:

200g čerstvých šampiňónov / 200g of fresh button mushrooms 
asi 2 lyžice oleja / 2 tbsp oil
1 veľká červená cibuľa / 1 big red onion
2 strúčiky cesnaku / 2 garlic cloves
asi 100ml kuracieho vývaru (alebo zeleninového) / approx. 100ml of chicken stock (or vegetable stock)
asi 100ml sladkej smotany / 100ml fresh cream
soľ / salt
mleté čierne korenie / black pepper powder 
sladká mletá paprika / paprika powder
hrsť čerstvého kôpru / handful of fresh dill leaves


Sampinonovo - koprova omacka na cestoviny



AKO POSTUPOVAŤ:

Cibuľu s cesnakom vymixujeme na pastu. / Put onion and garlic in the mixer and make a paste. 

Sampinonovo - koprova omacka na cestoviny


V panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľovú pastu a chvíľku restujeme. Pridáme nakrájané šampiňóny a opäť chvíľku restujeme. / Heat oil in the pan, add onion paste and fry for few minutes. Add cut mushrooms and sauté for few minutes. 

Sampinonovo - koprova omacka na cestoviny


Podlejeme vývarom, osolíme, pridáme čierne korenie a premiešame. Pridáme sladkú smotanu, premiešame a chvíľku povaríme. / Add stock, salt, black pepper powder and stir. Add paprika powder, stir and cook for few minutes. 

Sampinonovo - koprova omacka na cestoviny


Nakoniec pridáme mletú červenú papriku a kôpor, prejdeme varom a panvicu odstavíme z ohňa. Celková tepelná úprava šampiňónov je asi 8-10 minút. / Finally add paprika powder and chopped dill leaves, heat through and remove the pan from the heat. Mushrooms needs to be cooked all together just for 8 to 10min.

Sampinonovo - koprova omacka na cestoviny


Podávame s cestovinami. / Serve with pasta.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára