streda 10. februára 2016

Šampiňónovo - kôprová omáčka na cestoviny

Sampinonovo - koprova omacka na cestoviny




ČO POTREBUJETE:

200g čerstvých šampiňónov 
asi 2 lyžice oleja
1 veľká červená cibuľa 
2 strúčiky cesnaku
asi 100ml kuracieho vývaru (alebo zeleninového)
asi 100ml sladkej smotany
soľ
mleté čierne korenie
sladká mletá paprika
hrsť čerstvého kôpru


Sampinonovo - koprova omacka na cestoviny



AKO POSTUPOVAŤ:

Cibuľu s cesnakom vymixujeme na pastu. 

Sampinonovo - koprova omacka na cestoviny


V panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľovú pastu a chvíľku restujeme. Pridáme nakrájané šampiňóny a opäť chvíľku restujeme. 

Sampinonovo - koprova omacka na cestoviny


Podlejeme vývarom, osolíme, pridáme čierne korenie a premiešame. Pridáme sladkú smotanu, premiešame a chvíľku povaríme. 

Sampinonovo - koprova omacka na cestoviny


Nakoniec pridáme mletú červenú papriku a kôpor, prejdeme varom a panvicu odstavíme z ohňa. Celková tepelná úprava šampiňónov je asi 8-10 minút.

Sampinonovo - koprova omacka na cestoviny


Podávame s cestovinami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára