200g čerstvých šampiňónov
asi 2 lyžice oleja
1 veľká červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
asi 100ml kuracieho vývaru (alebo zeleninového)
asi 100ml sladkej smotany
soľ
mleté čierne korenie
sladká mletá paprika
hrsť čerstvého kôpru
AKO POSTUPOVAŤ:
Cibuľu s cesnakom vymixujeme na pastu.
V panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľovú pastu a chvíľku restujeme. Pridáme nakrájané šampiňóny a opäť chvíľku restujeme.
Podlejeme vývarom, osolíme, pridáme čierne korenie a premiešame. Pridáme sladkú smotanu, premiešame a chvíľku povaríme.
Nakoniec pridáme mletú červenú papriku a kôpor, prejdeme varom a panvicu odstavíme z ohňa. Celková tepelná úprava šampiňónov je asi 8-10 minút.
Podávame s cestovinami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára