nedeľa 6. februára 2022

Kuracie pečene v cestíčku / Fried chicken livers


 

ČO POTREBUJETE:

4ks kuracie pečene

múka zmiešaná so štipkou soli na obalenie


na cestíčko:

múka podľa potreby

štipka soli

mleté čierne korenie 

sušená bazalka

1 lyžička čierneho sezamu

1 vajce

trocha mlieka

1 lyžica medovej horčice


olej + ghee na vyprážanie




AKO POSTUPOVAŤ:

Dáme si zohriať trocha ghee s olejom na vyprážanie. 

🍽 🍽 🍽

Pečene očistíme, rozdelíme na polovice a obalíme v múke so štipkou soli. 

🍽 🍽 🍽

V miske vyšľaháme vidličkou vajce s mliekom a horčicu, pridáme soľ, korenie, bazalku, sezam a vymiešame. Potom pridávame postupne múku, zakaždým metličkou vymiešame do hladka. Cestíčko je hustejšie, aby nestekalo. 

🍽 🍽 🍽

Keď je olej a ghee dobre horúce, pečene obalené v múke so štipkou soli postupne ponoríme do cestíčka, dobre ním obalíme a vyprážame na miernom ohni do zlatista z oboch strán. 

🍽 🍽 🍽

Podávame so zemiakovým pyré a šalátom. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára