ČO POTREBUJETE:
4ks kuracie pečene
múka zmiešaná so štipkou soli na obalenie
na cestíčko:
múka podľa potreby
štipka soli
mleté čierne korenie
sušená bazalka
1 lyžička čierneho sezamu
1 vajce
trocha mlieka
1 lyžica medovej horčice
olej + ghee na vyprážanie
AKO POSTUPOVAŤ:
Dáme si zohriať trocha ghee s olejom na vyprážanie.
🍽 🍽 🍽
Pečene očistíme, rozdelíme na polovice a obalíme v múke so štipkou soli.
🍽 🍽 🍽
V miske vyšľaháme vidličkou vajce s mliekom a horčicu, pridáme soľ, korenie, bazalku, sezam a vymiešame. Potom pridávame postupne múku, zakaždým metličkou vymiešame do hladka. Cestíčko je hustejšie, aby nestekalo.
🍽 🍽 🍽
Keď je olej a ghee dobre horúce, pečene obalené v múke so štipkou soli postupne ponoríme do cestíčka, dobre ním obalíme a vyprážame na miernom ohni do zlatista z oboch strán.
🍽 🍽 🍽
Podávame so zemiakovým pyré a šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára