Gobi Paratha

Gobi Paratha



CO POTREBUJETE (asi na 5ks):

4 ruzicky karfiolu
voda na ich uvarenie

1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky kasmirskeho chilli korenia
sol
1 lyzica ghee
muka Atta (celozrnna)
nuka Maida pri valkani placiek (hladka)


Gobi Paratha



AKO POSTUPOVAT:

Karfiol uvarime v neosolenej vode domakka.

Gobi Paratha


Uvareny rozpucime vidlickou. Pridame nasekanu koriandrovu vnat, kurkumu, chilli korenie, rimsku rascu a premiesame. Zmes nechame vychladnut. Potom pridame ghee a sol...

Gobi Paratha


... a postupne pridavame po lyziciach muku Atta a miesime cesto. Muku pridavame postupne, kym sa nam cesto prestane lepit na prsty a je pekne vlacne. Cesto nechame v miske zakrytej utierkou odpocivat 1 hodinu.

Gobi Paratha


Ked je cesto odpocinute dame si zohriat panvicu. Cesto rozdelime na gulocky rovnakej velkosti a postupne pracujeme s kazdou zvlast. Gulocku v dlaniach roztlacime troska a obalime v muke Maida (hladkej).

Gobi Paratha


Vyvalkame ju na tenku placku. Ohen pod zohriatou panvicou zmiernime na strednu silu. Placku na panvicu polozime (na sucho) a chvilku opekame.

Gobi Paratha


Obratime a zasa chvilocku opekame. Takto ju obratime niekolkokrat, kym nie je z oboch stran troska dohneda. Placky ihned podavame alebo ich zabalte do cistej kuchynskej bavlnenej utierky, kym ich nebudete podavat.



Gobi Paratha

Komentáre