Kuracie madras kari

Toto kari pochadza z juhu Indie (Tamil Nadu) a je to velmi jednoduche kari, urcene na "kazdodennu" pripravu. Teda samozrejme, ze si ho nevaria kazdy den :) podstata je v tom, ze je rychlo navarene a nie je narocne na suroviny. 


Kuracie madras kari





CO POTREBUJETE:

kuracie maso zo stehien a klbov z 2 kurciat

1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2-1 lyzicka kajenskeho korenia (mozete pouzit viac, pre viac palive kari)
sol

1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty (alebo 1/2 lyzicky struhaneho zazvoru a 1/2 lyzicky nastruhaneho cesnaku)
2 stredne velke paradajky

1/2 lyzicky garam masala
cerstva koriandrova vnat


Kuracie madras kari



AKO POSTUPOVAT:

Maso si nakrajame na mensie kusky. Cibulu vymixujeme (bez pridania vody) na pastu. Paradajky narezeme do kriza, oblansirujeme, osupeme a rozmixujeme na pastu. Toto vsetko si vopred pripravime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

V hrnci zohrejeme 1 plnu lyzicu ghee. Pridame cibulovu pastu a pod pokrievkou ju na miernejsom ohni restujeme 5 minut. Potom pridame sol, kurkumu a kajenske korenie a restujeme dalsie 2 minuty.

Kuracie madras kari


Pridame maso, ohen zvysime a maso restujeme, kym sa nezatiahne. Asi 5 minut. Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a mlete cierne korenie a premiesame. 

Kuracie madras kari


Pridame paradajkove pyre a znova premiesame.

Kuracie madras kari


Pridame kokosove mlieko, premiesame a pod pokrievkou na miernejsom ohni kari varime, kym maso nie je makke. Asi 10-15 minut. Nepodlievame.

Kuracie madras kari


Nakoniec pridame garam masala, primiesame nasekanu koriandrovu vnat, prejdeme varom a odstavime z ohna.

Kuracie madras kari


Podavame s ryzou.



Kuracie madras kari

Komentáre

  1. Vyskúšal som, víkend s indickou kuchyňou sa podaril, hrozilo že to bude príliš štipľavé, tak som to nakoniec zmiernil obyčajným mliekom... veľmi chutilo...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to palivejsie kari, to kajenske si asi treba prisposobit, kolko clovek zvladne :) ale som rada, ze to dobre dopadlo a chutilo vam. Dakujem za vyskusanie, pekny vecer zelam :)

      Odstrániť
  2. Vyzkoušela jsem, ale rozmixovaná cibule hrozně zhořkla. Ostatní ingredience to už nezachránily. Opravdu se má ta cibule mixovat?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cervena cibula, salotka by zhorknut nemala. Aku ste pouzila?

      Odstrániť
    2. Použila jsem červenou cibuli. Ne šalotku, ale velkou červenou cibuli. Bohužel pokazila chuť celého jídla. Měla tam tedy být šalotka? Mirka Petrovová

      Odstrániť
    3. Ja pozivam na mixovanie cervenu cibulu (ta mi nikdy este nezhorkla), moze sa salotka, ale nie je to nevyhnutne. Netusim co ste to mala za cibulu. Ale z vlastnej skusenosti hovorim, ze cervena pri mixovani nezhorkne. Aspon mne sa to nikdy nestalo.

      Odstrániť
    4. Este ma tak napadlo, ci vam ta cibulova pasta neprihorela. Aj vtedy zhorkne.

      Odstrániť
    5. Ne, to určitě ne. Mixovala jsem ručním tyčovým mixérem. Příště zkusím nastrouhat.

      Odstrániť
    6. Alebo nabuduce najprv cibulu orestujte dohneda a potom rozmixujte. To uz by ani biela nemala zhorknut.

      Odstrániť
    7. Tak nabuduce nech je to vyborne a chuti vam :) Pekny den prajem.

      Odstrániť
  3. Dobrý den, nedávno jsem objevila Váš blog a jsem z něj nadšená! Dnes jsem si udělala jídlo podle tohoto receptu, dávám si už druhou porci a jsem šťastná! :-) Moc děkuji za inspiraci i celý Váš blog. Brzo zase něco zkusím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobry den, som velmi rada, ze Vam chutilo a blog sa Vam paci :) Dakujem a pozdravujem.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára