pondelok 29. augusta 2016

Vyprazane sampinony a cibula


Vyprazane sampinony




CO POTREBUJETE:

cerstve sampinony
cibulu 
olej na vyprazanie

na cesticko:
1-2 vajcia
sol
mlete cierne korenie
(alebo ine korenie na ochutenie)
troska mlieka
muka podla potreby

Vyprazane sampinony



AKO POSTUPOVAT:

Sampinony ocistime a vysusime. Cibulu nakrajame na pasiky. Zo surovin na cesticko si vymiesame hustejsiu kasu, aby to zo sampinonov hned cesticko nestieklo. Olej v hrncii rozpalime. Musi ho byt dostatok, aby v nom sampinony plavali (fritujeme). Ked je olej horuci, ohen zmiernime a postupne sampinony ponorime do cesticka a vlozime do oleja. Prazime pomaly, obraciame. Najprv oprazime sampinony potom do zbytkoveho cesticka len vlozime pasiky cibule, prstami dobre premiesame a spustame do oleja ako pri pakorach. Oprazime do zlatista.

Podavame s nejakym dipom, chutney alebo si z toho mozeme urobit komplet obed a podavat so zemiakovym pyre a salatom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára