nedeľa 28. augusta 2016

Baklažán s tarkou


Baklazan s tarkou



ČO POTREBUJETE:

1 baklažán
olej
soľ

na tarku:
ghee
1/2 lyžičky horčičných semienok
niekoľko karí lístkov 
3 červené sušené chilli papričky 
štipka asafoetida


Baklazan s tarkou



AKO POSTUPOVAŤ: 

Baklažán umyjeme, osušíme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a pokvapkáme olejom. Dáme piecť do rúry na 200st., na 35 minút. Z upečeného dužinu vyberieme a vidličkou roztlačíme.

Pripravíme si tarku. V hrnci zohrejeme ghee a pridáme všetky suroviny na tarku. Chvíľu opražíme a zamiešame do roztlačenej baklažánovej dužiny. Osolíme, premiešame a môžeme podávať s plackami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára