ČO POTREBUJETE:
1 baklažán (alebo baby baklažány)
olej
soľ
soľ
na tarka/tadka:
2 lyžice ghee
1 lyžička tmavej rímskej rasce
1/3 lyžičky asafoetida
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
niekoľko karí lístkov
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
na dokončenie:
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
citrónová šťava
AKO POSTUPOVAŤ:
Baklažán umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kusy.
Pripravíme si tadka. V hrnci zohrejeme ghee, pridáme rímsku rascu a asafoetida, oheň zmiernime a necháme rozvoňať. Pridáme karí lístky, zelenú chilli papričku a cesnakovo zázvorovú pastu a 1min restujeme.
Pridáme zbytok korenín a premiešame.
Pridáme nakrájaný baklažán, soľ a pod pokrievkou dusíme úplne domäkka. Ak treba pridáme troška vody. Mäkký popučíme vareškou do kašovita.
Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať a pokvapkáme citrónom.
Môžeme podávať s plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára