ČO POTREBUJETE:
200g čerstvých šampiňónov
1 cibuľa
olej + ghee na vyprážanie
na cestíčko:
2 vajcia
soľ
sušený cesnak
mleté čierne korenie
trocha mlieka
múka podľa potreby
AKO POSTUPOVAŤ:
Šampiňóny očistíme a vysušíme. Cibuľu nakrájame na pásiky.
Zo surovín na cestíčko si vymiešame hustejšiu kašu, aby zo šampiňónov hneď cestíčko nestieklo.
Olej a ghee v hrnci rozpálime. Musí ho byť dostatok, aby v ňom šampiňóny plávali (fritujeme). Keď je olej horúci, oheň zmiernime a postupne šampiňóny ponoríme do cestíčka a vložíme do oleja. Pražíme pomaly, z oboch strán.
Najprv opražíme šampiňóny potom do zbytkového cestíčka vložíme pásiky cibule, dobre premiešame a prstami spúšťame do oleja ako pri pakorách. Opražíme do zlatista.
Podávame s nejakým dipom, chutney alebo si z toho môžeme urobiť komplet obed a podávať so zemiakovým pyré a šalátom.
Alebo si dorobíme omáčku ako na Gobi Manchurian a vypražené šampiňóny do nej zamiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára