pondelok 29. augusta 2016

Vyprážané šampiňóny a cibuľa / Fried mushrooms and onions



ČO POTREBUJETE:

200g čerstvých šampiňónov
1 cibuľa
olej + ghee na vyprážanie 

na cestíčko:
2 vajcia
soľ
sušený cesnak
mleté čierne korenie
trocha mlieka
múka podľa potreby



AKO POSTUPOVAŤ:

Šampiňóny očistíme a vysušíme. Cibuľu nakrájame na pásiky. 

Zo surovín na cestíčko si vymiešame hustejšiu kašu, aby zo šampiňónov hneď cestíčko nestieklo. 

Olej a ghee v hrnci rozpálime. Musí ho byť dostatok, aby v ňom šampiňóny plávali (fritujeme). Keď je olej horúci, oheň zmiernime a postupne šampiňóny ponoríme do cestíčka a vložíme do oleja. Pražíme pomaly, z oboch strán. 

Najprv opražíme šampiňóny potom do zbytkového cestíčka vložíme pásiky cibule, dobre premiešame a prstami spúšťame do oleja ako pri pakorách. Opražíme do zlatista.

Podávame s nejakým dipom, chutney alebo si z toho môžeme urobiť komplet obed a podávať so zemiakovým pyré a šalátom.

Alebo si dorobíme omáčku ako na Gobi Manchurian a vypražené šampiňóny do nej zamiešame. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára