pondelok 29. augusta 2016

Vyprážané šampiňóny a cibuľa


Vyprazane sampinony



ČO POTREBUJETE:

čerstvé šampiňóny 
cibuľu 
olej na vyprážanie 

na cestíčko:
1-2 vajcia
soľ
mleté čierne korenie
(alebo iné korenie na ochutenie)
troška mlieka
múka podľa potreby

Vyprazane sampinony



AKO POSTUPOVAŤ:

Šampiňóny očistíme a vysušíme. Cibuľu nakrájame na pásiky. Zo surovín na cestíčko si vymiešame hustejšiu kašu, aby zo šampiňónov hneď cestíčko nestieklo. Olej v hrnci rozpálime. Musí ho byť dostatok, aby v ňom šampiňóny plávali (fritujeme). Keď je olej horúci, oheň zmiernime a postupne šampiňóny ponoríme do cestíčka a vložíme do oleja. Pražíme pomaly, obraciame. Najprv opražíme šampiňóny potom do zbytkového cestíčka len vložíme pásiky cibule, prstami dobre premiešame a spúšťame do oleja ako pri pakorách. Opražíme do zlatista.

Podávame s nejakým dipom, chutney alebo si z toho môžeme urobiť komplet obed a podávať so zemiakovým pyré a šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára