ČO POTREBUJETE:
ghee alebo olej
1/2 lyžičky horčičných semienok
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
3 strúčiky cesnaku
niekoľko karí lístkov
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky biryani masala
soľ
veľká hrsť naklíčených mungo fazuliek
1 hrnček basmati ryže
2 hrnčeky vody
AKO POSTUPOVAŤ:
Hrniec si najprv namočíme - pripravíme. Potom ho dáme na slabý oheň ohrievať. Pridáme ghee, rímsku rascu, horčičné semienka, chilli papričku, nakrájaný cesnak, niekoľko karí lístkov a zázvor. Chvíľu popražíme. Potom pridáme soľ, mletú kurkumu, biryani masala a premiešame. Ďalej pridáme naklíčené mungo a ryžu, ktoré sme si vopred premyli a namočili vo vode na pol hodiny. Všetko zalejeme vodou, premiešame, oheň zmiernime a varíme pod pokrievkou asi 10 minút. Potom oheň vypneme a necháme samovoľne dorobiť. Hlinený hrniec má výhodu v tom, že si dlho udržuje teplo, takže ryža sa v ňom nerozvarí a nezostane ani surová. Môžeme podávať s raitou a papadmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára