ČO POTREBUJETE:
1 hrnček ryže Basmati
voda podľa potreby
olej
1/2 lyžičky hnedých horčičných semienok
1 zelená chilli paprička
2 strúčiky cesnaku
vetvička karí lístkov
niekoľko kešu orechov
ďalej:
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
soľ podľa chuti
1 lyžička citrónovej šťavy
AKO POSTUPOVAŤ:
Najprv si pripravíme hlinený hrniec ako je uvedené v tomto postupe.
Keď sme pomaly hrniec zahriali pridáme trocha oleja. Pridáme horčičné semienka a pol minútky ich pražíme na miernom ohni. Potom pridáme chilli papričku, cesnak a karí lístky. Minútu oprážame. Ďalej pridáme kešu orechy a opražíme ich dohnedkava. Ďalej pridáme prepláchnutú ryžu, zalejeme ju vodou, aby bola hladina vody asi 1 cm nad ryžou. Osolíme, pridáme kurkumy a čierne korenie, premiešame. Vodu privedieme k varu, oheň znova zmiernime, na hrniec dáme pokrievku a ryžu uvaríme domäkka. Pred koncom oheň vypneme a ryžu necháme dorobiť. Hrniec dlho zostane ešte horúci, takže ryža sa dorobí bez pripálenia a rozvarenia.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára