piatok 10. júna 2016

Moong dal so špenátom / Moong dal with spinach


Moong dal so spenatom



ČO POTREBUJETE:

1/2 hrnčeka moong dal
viazanička čertsvého špenátu 
olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
2 zelené chilli papričky 
niekoľko karí lístkov 
1 stredne veľká červená cibuľa 
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
soľ podľa chuti
hrsť čerstvej koriandrovej vňate 


Moong dal so spenatom



AKO POSTUPOVAŤ:

Moong dal namočíme na 10 minút, sdecíme a dáme do hrnca, zaleje vodou tak, aby bol pod hladinou, vodu privedieme k varu a maximálne 5 minút povaríme na miernejšom ohni. Predvarený scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia. 

V panvici zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu a chilli papričky, rascu necháme rozvoňať. Potom pridáme karí lístky a necháme ich prasknúť. Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a na silnom ohni restujeme domäkka. Pridáme kurkumu a minútku restujeme.

Moong dal so spenatom


Ďalej pridáme scedený moong dal, premiešame, ihneď pridáme umytý a nakrájaný špenát, mleté čierne korenie a asi 2 minúty na silnom ohni prehadzujeme. Pridáme nasekanú koriandrovú vňať a ešte minútku prehadzujeme. Panvicu odložíme z ohňa, špenát osolíme a premiešame. 

Moong dal so spenatom


Podávame s plackami Chapati.


Moong dal so spenatom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára