ČO POTREBUJETE:
1/2 hrnčeka moong dal
viazanička čertsvého špenátu
olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
2 zelené chilli papričky
niekoľko karí lístkov
1 stredne veľká červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
soľ podľa chuti
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Moong dal namočíme na 10 minút, sdecíme a dáme do hrnca, zaleje vodou tak, aby bol pod hladinou, vodu privedieme k varu a maximálne 5 minút povaríme na miernejšom ohni. Predvarený scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V panvici zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu a chilli papričky, rascu necháme rozvoňať. Potom pridáme karí lístky a necháme ich prasknúť. Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a na silnom ohni restujeme domäkka. Pridáme kurkumu a minútku restujeme.
Ďalej pridáme scedený moong dal, premiešame, ihneď pridáme umytý a nakrájaný špenát, mleté čierne korenie a asi 2 minúty na silnom ohni prehadzujeme. Pridáme nasekanú koriandrovú vňať a ešte minútku prehadzujeme. Panvicu odložíme z ohňa, špenát osolíme a premiešame.
Podávame s plackami Chapati.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára