Dnes vám ponúknem niečo mimo indickej kuchyne... moje obľúbené "púčky".
ČO POTREBUJETE:
Množstvo surovín záleží od toho, koľko šúľancov chcete a množstvo polohrubej múky záleží od toho, aké zemiaky použijete.
Moja mama robila šúľance zo 6 zemiakov:
malá štipka soli
mak
práškový cukor
voda na uvarenie šúľancov
roztopené maslo
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiaky uvaríme v šupke domäkka, necháme poriadne vychládnuť a ošúpeme. Potom ich vychládnuté nastrúhame najemno a pomaly vymiesime s múkou na nelepivé cesto, nie príliš tuhé. Rozdelíme si ho asi na 3 časti. Postupne každú časť vyšúľame na dlhší šúlok...
... ktorý nakrájame na menšie kúsky...
... každý kúsok šúľneme hore - dole prstami a dlaňou.
Do hrnca asi do 2/3 dáme variť vodu. Keď sa začne variť, vložíme šúľance...
... opatrne, zľahka zamiešame vareškou. Keď sa začnú ukazovať na hladine, ešte chvíľočku na nie príliš silnom ohni povaríme, jedenkrát ľahučko premiešame. Celé varenie od vloženia do vody trvá asi 4-6 minút.
Potom šúľance sítkom vyberieme do misky...
... posypeme pomletým makom, práškovým cukrom a prelejeme roztopeným maslo. Všetko zľahka premiešame a môžeme podávať teplé.
... ktorý nakrájame na menšie kúsky...
... každý kúsok šúľneme hore - dole prstami a dlaňou.
Do hrnca asi do 2/3 dáme variť vodu. Keď sa začne variť, vložíme šúľance...
... opatrne, zľahka zamiešame vareškou. Keď sa začnú ukazovať na hladine, ešte chvíľočku na nie príliš silnom ohni povaríme, jedenkrát ľahučko premiešame. Celé varenie od vloženia do vody trvá asi 4-6 minút.
Potom šúľance sítkom vyberieme do misky...
... posypeme pomletým makom, práškovým cukrom a prelejeme roztopeným maslo. Všetko zľahka premiešame a môžeme podávať teplé.