nedeľa, 29. mája 2011

Hrach s paradajkou ako príloha

Po takmer mesačných prázdninách začnem niečím jednoduchým a rýchlym.



22hrasok s paradajkou 011




ČO POTREBUJETE:

olej (alebo ghí)
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
2 väčšie červené cibule; nakrájané nadrobno
2 strúčiky cesnaku
1 väčšia paradajka; nakrájaná nadrobno
4 veľké hrste mrazeného hrachu
soľ
1/4 lyžičky mletej kurkumy
1 plochá lyžička tandoori masala
1 lyžička sušenej mäty




22hrasok s paradajkou 007


AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej (alebo ghí), pridáme tmavé horčičné semienko a necháme ho prasknúť. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a necháme cibuľu zosklovatieť.

Pridáme kurkumu a nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme, kým sa paradajka nerozpadáva.

Pridáme mrazený hrach, soľ, čili korenie a 5 minút prikryté dusíme na miernom ohni. Môžeme podliať trošičkou vody.

Nakoniec pridáme korenie tandoori masala, sušenú mätu a premiešame - prehrejeme a odstavíme z ohňa.




Podávame s plackami alebo ako prílohu ku karí a ryži.




Použila som kupovanú zmes Tandoori masala, ktorá obsahuje: mletý koriander, chilli korenie, rímsku rascu, klinčeky, cassia (neviem preložiť), drvený toor dal, sušený cesnak, soľ, čierne korenie, sušený zázvor, biely mak, kurkumu, badyán, muškátový oriešok, asafoetida, triphala and cassia leaf (neviem preložiť; cassia leaf sa považuje za ázijský bobkový list)




Pre delenú stravu: Použite olej, nie ghí. Môžete podávať ako prílohu k ryži a ku karí, ktoré spĺňa podmienky rastlinného dňa alebo s indickými plackami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára