ČO POTREBUJETE:
2 kuracie stehná (aj s klblom); vykostené a nakrájané na rezančeky
soľ (rybacia omáčka je slaná, tak ako aj sójová, takže soli nedávame príliš veľa)
olej
4 menšie strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
1 lyžica rybacej omáčky
1 lyžica strúhaného jaggery (palmového cukru); alebo hnedý cukor
AKO POSTUPOVAŤ:
Kuracie mäso osolíme a premiešame v miske s trochou oleja. Wok zohrejeme a pridáme mäso. Na silnom ohni necháme zatiahnuť a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
Znova zohrejeme trocha oleja, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do mäkka.
Pridáme opečené mäso a mleté korenie, premiešame.
Pridáme sójovú a rybaciu omáčku, premiešame a na miernom ohni, zakryté dusíme 10 minút.
Pridáme palmový cukor, premiešame a dodusíme ďalšie 3-4 minúty.
Podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára