utorok 19. februára 2013

Aloo baigan sukha (zemiaky s baklažánikmi na sucho) / Potatoes with brinjals

Ak narazíte na indický recept, ktorý má v názve "sukha", ide o tzv. "dry dish", teda jedlo na sucho, bez šťavy.


Aloo baigan sukha



ČO POTREBUJETE:

2 stredné veľké zemiaky / 2 medium size potatoes 
3 baby baklažány / 3 brinjals
olej / oil
1 lyžička rímskej rasce / 1 tsp cumin (jeera)
3 sušené červené čili papričky / 3 dry red chillies
soľ / salt
3 lyžice vody / 3 tbsp water
čerstvá koriandrova vňať / fresh coriander leaves 


Aloo baigan sukha



AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky očistíme, okrájame a pokrájame na väčšie kocky. Baklažániky umyjeme, vysušíme a pokrájame na menšie kocky. / Clean potatoes, peel and cut into cubes. Wash brinjals and cut into cubes.

1aloo baigan sukha 009


V panvici zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu a čili papričky a minútu na stredne silnom ohni popražíme. / Heat oil in kadhai, add cumin and dry red chillies and fry on medium heat for a minute. 

1aloo baigan sukha 010


Potom pridáme zemiaky, baklažány a soľ a 2 minúty na stredne silnom ohni restujeme. / Add potatoes, brinjals and salt and sauté on medium heat for 2min.

1aloo baigan sukha 013


Pridáme vodu, premiešame a na miernom ohni, zakryté dusíme 10-13 minút, do mäkka. / Add water, stir well and cooked covered on low heat for 10 to 13 min., until potatoes are soft.

1aloo baigan sukha 014


Keď sú zemiaky aj baklažán mäkké, papnvicu odstavíme z ohňa a pridáme umytú, pokrájanú koriandrovú vňať. Premiešame a zakryté necháme postáť 10 minút. / Remove kadhai from the heat, garnish with chopped coriander leaves, mix and let it rest covered for 10min.

1aloo baigan sukha 016


Podávame s plackami alebo ako suchu prílohu k dusenej ryži a karí. / Serve with Indian breads or as a side dish with curry and rice.

1 komentár:

  1. Miška, vždy tak rada čítam tvoje zaujimavé a krásne recepty, tiež aj fotky veľmi rada prezerám :-)

    OdpovedaťOdstrániť