Ak narazíte na indický recept, ktorý má v názve "sukha", ide o tzv. "dry dish", teda jedlo na sucho, bez šťavy.
ČO POTREBUJETE:
2 stredné veľké zemiaky
3 baby baklažány
olej
1 lyžička rímskej rasce
3 sušené červené čili papričky
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ
3 lyžice vody
čerstvá koriandrova vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiaky očistíme, okrájame a pokrájame na väčšie kocky. Baklažániky umyjeme, vysušíme a pokrájame na menšie kocky.
V panvici zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu a čili papričky a minútu na stredne silnom ohni popražíme. Pridáme kurkumu.
Potom pridáme zemiaky, baklažány a soľ a 2 minúty na stredne silnom ohni restujeme.
Pridáme vodu, premiešame a na miernom ohni, zakryté dusíme 10-13 minút, do mäkka.
Keď sú zemiaky aj baklažán mäkké, papnvicu odstavíme z ohňa a pridáme umytú, pokrájanú koriandrovú vňať. Premiešame a zakryté necháme postáť 10 minút.
Miška, vždy tak rada čítam tvoje zaujimavé a krásne recepty, tiež aj fotky veľmi rada prezerám :-)
OdpovedaťOdstrániť