Ak narazíte na indický recept, ktorý má v názve "sukha", ide o tzv. "dry dish", teda jedlo na sucho, bez šťavy.
ČO POTREBUJETE:
2 stredné veľké zemiaky / 2 medium size potatoes
3 baby baklažány / 3 brinjals
olej / oil
1 lyžička rímskej rasce / 1 tsp cumin (jeera)
3 sušené červené čili papričky / 3 dry red chillies
soľ / salt
3 lyžice vody / 3 tbsp water
čerstvá koriandrova vňať / fresh coriander leaves
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiaky očistíme, okrájame a pokrájame na väčšie kocky. Baklažániky umyjeme, vysušíme a pokrájame na menšie kocky. / Clean potatoes, peel and cut into cubes. Wash brinjals and cut into cubes.
V panvici zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu a čili papričky a minútu na stredne silnom ohni popražíme. / Heat oil in kadhai, add cumin and dry red chillies and fry on medium heat for a minute.
Potom pridáme zemiaky, baklažány a soľ a 2 minúty na stredne silnom ohni restujeme. / Add potatoes, brinjals and salt and sauté on medium heat for 2min.
Pridáme vodu, premiešame a na miernom ohni, zakryté dusíme 10-13 minút, do mäkka. / Add water, stir well and cooked covered on low heat for 10 to 13 min., until potatoes are soft.
Keď sú zemiaky aj baklažán mäkké, papnvicu odstavíme z ohňa a pridáme umytú, pokrájanú koriandrovú vňať. Premiešame a zakryté necháme postáť 10 minút. / Remove kadhai from the heat, garnish with chopped coriander leaves, mix and let it rest covered for 10min.
Podávame s plackami alebo ako suchu prílohu k dusenej ryži a karí. / Serve with Indian breads or as a side dish with curry and rice.
Miška, vždy tak rada čítam tvoje zaujimavé a krásne recepty, tiež aj fotky veľmi rada prezerám :-)
OdpovedaťOdstrániť