Cícerový Sundal

22cicerovy sundal a semena chlebovnika 010





ČO POTREBUJETE:

400ml uvareného cíceru
1 lyžica oleja
1 plochá lyžička tmavých horčičných semien
štipka asafoetida
4 sušené červené čili papričky
niekoľko karí lístkov
2 hrste čerstvého strúhaného kokosu
soľ


22cicerovy sundal a semena chlebovnika 024



AKO POSTUPOVAŤ:


Cícer si na noc namočíme vo vode. Ráno vodu scedíme a vymeníme. Uvaríme ho v tlakovom hrnci do mäkka. Varíme asi 15 minút od natlakovania. Uvarený cícer scedíme a odložíme do ďalšieho použitia.

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko a necháme prasknúť. Ďalej pridáme štipku asafoetida, sušené čili papričky a karí lístky. Chvíľku, asi pol minúty opekáme.

22cicerovy sundal a semena chlebovnika 003


Potom pridáme strúhaný kokos a asi 2-3 minúty na miernom ohni opekáme. Často premiešavame.

22cicerovy sundal a semena chlebovnika 006


Nakoniec pridáme uvarený cícer, soľ a premiešame. Minútu prehrejeme a odstavíme z ohňa.


22cicerovy sundal a semena chlebovnika 008


Podávame s plackami ako napr. Čapati.

Komentáre