ČO POTREBUJETE:
400ml uvareného cíceru
1 lyžica oleja
1 plochá lyžička tmavých horčičných semien
1/4 lyžičky asafoetida
1/4 lyžičky asafoetida
4 sušené červené čili papričky
niekoľko karí lístkov
2 hrste čerstvého strúhaného kokosu
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer si na noc namočíme vo vode. Ráno vodu scedíme a vymeníme. Uvaríme ho v tlakovom hrnci s 1 bobkovým listom do mäkka. Varíme asi 15 minút od natlakovania. Uvarený cícer scedíme a odložíme do ďalšieho použitia.
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko a necháme prasknúť. Ďalej pridáme štipku asafoetida, sušené čili papričky a karí lístky. Chvíľku, asi pol minúty opekáme.
Potom pridáme strúhaný kokos a asi 2-3 minúty na miernom ohni opekáme. Často premiešavame.
Nakoniec pridáme uvarený cícer, soľ a premiešame. Minútu prehrejeme a odstavíme z ohňa.
Podávame s plackami ako napr. Čapati.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára