štvrtok 20. júna 2013

Cícerový Sundal / Chickpeas sundal

22cicerovy sundal a semena chlebovnika 010



ČO POTREBUJETE:

400ml uvareného cíceru
1 lyžica oleja
1 plochá lyžička tmavých horčičných semien
1/4 lyžičky asafoetida
4 sušené červené čili papričky
niekoľko karí lístkov
2 hrste čerstvého strúhaného kokosu
soľ


22cicerovy sundal a semena chlebovnika 024



AKO POSTUPOVAŤ:


Cícer si na noc namočíme vo vode. Ráno vodu scedíme a vymeníme. Uvaríme ho v tlakovom hrnci s 1 bobkovým listom do mäkka. Varíme asi 15 minút od natlakovania. Uvarený cícer scedíme a odložíme do ďalšieho použitia. 

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko a necháme prasknúť. Ďalej pridáme štipku asafoetida, sušené čili papričky a karí lístky. Chvíľku, asi pol minúty opekáme. 

22cicerovy sundal a semena chlebovnika 003


Potom pridáme strúhaný kokos a asi 2-3 minúty na miernom ohni opekáme. Často premiešavame. 

22cicerovy sundal a semena chlebovnika 006


Nakoniec pridáme uvarený cícer, soľ a premiešame. Minútu prehrejeme a odstavíme z ohňa. 


22cicerovy sundal a semena chlebovnika 008


Podávame s plackami ako napr. Čapati.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára