štvrtok 20. júna 2013

Cícerový Sundal / Chickpeas sundal

22cicerovy sundal a semena chlebovnika 010




ČO POTREBUJETE:

400ml uvareného cíceru / 400ml biked chickpeas
1 lyžica oleja / 1 tbsp oil
1 plochá lyžička tmavých horčičných semien / 1 flat tsp black mustard seeds
štipka asafoetida / pinch of asafoetida (hing)
4 sušené červené čili papričky / 4 dry red chillies
niekoľko karí lístkov / few curry leaves
2 hrste čerstvého strúhaného kokosu / 2 handful of fresh grated coconut
soľ / salt


22cicerovy sundal a semena chlebovnika 024



AKO POSTUPOVAŤ:


Cícer si na noc namočíme vo vode. Ráno vodu scedíme a vymeníme. Uvaríme ho v tlakovom hrnci do mäkka. Varíme asi 15 minút od natlakovania. Uvarený cícer scedíme a odložíme do ďalšieho použitia. / Soak the chicpeas in the water overnight. Wash and strain in the morning, put them into the pressure cooker, add water to cover them and cook under pressure for about 15min. Strain the boiled chickpeas and keep aside. 

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko a necháme prasknúť. Ďalej pridáme štipku asafoetida, sušené čili papričky a karí lístky. Chvíľku, asi pol minúty opekáme. / Heat some oil in the pot. Add mustard seeds and let it crack. Add asafoetida, dry red chillies and curry leaves. Fry on low heat for 1/2 a min.

22cicerovy sundal a semena chlebovnika 003


Potom pridáme strúhaný kokos a asi 2-3 minúty na miernom ohni opekáme. Často premiešavame. / Add grated coconut and fry for about 2 - 3min on low heat. Stir well.

22cicerovy sundal a semena chlebovnika 006


Nakoniec pridáme uvarený cícer, soľ a premiešame. Minútu prehrejeme a odstavíme z ohňa. / Finally add boiled chickpeas, salt and stir well. Heat through and remove from the stove.


22cicerovy sundal a semena chlebovnika 008


Podávame s plackami ako napr. Čapati. / Serve with Chapati.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára