štvrtok 13. júna 2013

Karfiolové subzi / Cauliflower subzi





ČO POTREBUJETE:

1 menší karfiol
1 väčšia paradajka
1 väčšia cibuľa
1 zelená čili paprička
1 lyžica ghí
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička kašmírskeho čili korenia
3/4 lyžičky garam masala
voda podľa potreby 
soľ
čerstvá koriandrová vňať






AKO POSTUPOVAŤ:

V kadhai (indický wok) zohrejeme ghí. Oheň zmiernime, pridáme černušku a necháme popražiť chvíľku. Počkáme, kým uvoľní vôňu, nesmieme ju nechať spáliť. Po chvíľke pridáme po dĺžke nakrojenú čili papričku.

Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka.

Pridáme nakrájanú paradajku a restujeme, kým paradajka nezmäkne.

22karfiolove subzi 004


Ďalej pridáme mletú kurkumu, čili korenie, garam masala a premiešame.

22karfiolove subzi 007


Hneď pridáme karfiol rozrobený na menšie ružičky, soľ, podlejeme vodou a premiešame. Vodu privedieme do varu a oheň zasa zmiernime. Kadhai prikryjeme a karfiol uvaríme do mäkka. Všetka tekutina by sa mala vyvariť.

22karfiolove subzi 008


Hotové jedlo posypeme nadrobno nakrájanou koriandrovou vňaťou.


Podávame s plackami.




3 komentáre:

  1. AHoj Miška, bude to dobré aj bez černuchy?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, jasne, mozes pouzit miesto nej napr. rimsku rascu alebo obycajnu rascu. Je to tvarny recept.

      Odstrániť
  2. výborné :-) aj keď pikantné :-)

    OdpovedaťOdstrániť