ČO POTREBUJETE:
1 menší karfiol
1 väčšia paradajka
1 väčšia cibuľa
1 zelená čili paprička
1 lyžica ghí
1/2 lyžičky černušky siatej (kalonji)
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička kašmírskeho čili korenia
3/4 lyžičky garam masala
voda podľa potreby
soľ
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
V kadhai (indický wok) zohrejeme ghí. Oheň zmiernime, pridáme černušku a necháme popražiť chvíľku. Počkáme, kým uvoľní vôňu, nesmieme ju nechať spáliť. Po chvíľke pridáme po dĺžke nakrojenú čili papričku.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka.
Pridáme nakrájanú paradajku a restujeme, kým paradajka nezmäkne.
Ďalej pridáme mletú kurkumu, čili korenie, garam masala a premiešame.
Hneď pridáme karfiol rozrobený na menšie ružičky, soľ, podlejeme vodou a premiešame. Vodu privedieme do varu a oheň zasa zmiernime. Kadhai prikryjeme a karfiol uvaríme do mäkka. Všetka tekutina by sa mala vyvariť.
Hotové jedlo posypeme nadrobno nakrájanou koriandrovou vňaťou.
AHoj Miška, bude to dobré aj bez černuchy?
OdpovedaťOdstrániťAhoj, jasne, mozes pouzit miesto nej napr. rimsku rascu alebo obycajnu rascu. Je to tvarny recept.
Odstrániťvýborné :-) aj keď pikantné :-)
OdpovedaťOdstrániť