Aloo lasuni sú jednoducho zemiaky s cesnakom. Môžeme podávať s rôznymi plackami a obľúbeným čatní.
ČO POTREBUJETE:
6ks stredne veľkých zemiakov
voda na ich uvarenie
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
2 lyžice ghí
1/2 lyžičky rímskej rasce
2 sušené červené čili papričky
niekoľko karí lístkov
1 celá hlavička cesnaku
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme vodu, ktorú osolíme, vložíme zemiaky a pridáme mletú kurkumu. Vodu privedieme do varu a zemiaky na stredne silnom ohni, zakryté varíme asi 8 minút, domäkka. Ale nesmieme ich rozvariť.
Uvarené zemiaky scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V hrnci zohrejeme ghí. Pridáme rímsku rascu, čili papričky, karí lístky, ktoré necháme prasknúť.
Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme, kým nezavonia. Neoprážame do hneda.
Nakoniec pridáme predvarené zemiaky a dobre všetko premiešame. Opekáme na miernom ohni ešte ďalšiu minútku.
🧄 🧄 🧄
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára