utorok, 1. apríla 2014

Brokolica na sposob Manchurian

Mozno poznate recept na Gobi Manchurian. Tak toto je nieco podobne, len mensia improvizacia.


22IMG_9282



CO POTREBUJETE:

1 mensiu brokolicu

na cesticko:
3/4 pohara hladkej muky (maida)
1 kopcova lyzicka kukuricneho skrobu (alebo ryzovej muky)
stipka prasku do peciva
sol
voda podla potreby
1/2 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty

olej na vysmazanie

dalej:
olej
2 poriky
4 struciky cesnaku
1 zelena chilli papricka
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1 lyzica tmavej sojovej omacky
2 lyzice paradajkoveho pretlaku
mlete cierne korenie
cerstva koriandrova vnat


22IMG_9278



AKO POSTUPOVAT:

Brokolicu rozrobime na ruzicky. V miske zmiesame muku so skrobom, solou a praskom do peciva. Pridame vodu podla potreby, aby sme vymiesali hustejsie cesticky. Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a do cesticka poriadne zamiesame. 

1


V hlbsom kastroliku zohrejeme dostatok oleja, aby sa brokolica v nom varila - fritovala. Ked je olej poriadne horuci brokolicu postupne po castiach namacame do cesticka, aby sa kazdy kusok cestickom dobre obalil a vlozime do vriaceho oleja. Vysmazame na silnom ohni. Pocas vysmazania brokolicu otacame, aby bola hnedkava rovnomerne zo vsetkych stran. Vysmazenu vyberieme a pokracujeme zo zbytkom brokolicovych ruziciek.

2


Ked mame brokolicu vysmazenu, v druhom hrnci zohrejeme trocha oleja. Pridame nadrobno nakrajany cesnak, na kolieska nakrajany por a chilli papricku. Na miernom ohni restujeme domakka.

3


Potom pridame kurkumu...

22IMG_9263


... sojovu omacku, paradajkovy pretlak a premiesame.

22IMG_9265


Dalej pridame mlete cierne korenie a premiesame.

22IMG_9266


Do zakladu pridame vysmazenu brokolicu a dobre premiesame.

22IMG_9268


Nakoniec pridame koriandrovu vnat, premiesame a odstavime z ohna. 

22IMG_9269


Podavame napriklad s plackami alebo ako predjedlo.

5 komentárov:

  1. Mňam, Manchurian z karfiolu práve obedujem. Je výborný. V tomto recepte je jedna nepresnosť. V surovinách je paprika namiesto póru.
    Pochopila som to správne?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tu som pouzila por miesto papriky, papriku som vobec nepouzila. Tu pouzivam s karfiolom. Aj s porikom je to fajn :)

      Odstrániť
  2. Mňam, Manchurian z karfiolu práve obedujem. Je výborný. V tomto recepte je jedna nepresnosť. V surovinách je paprika namiesto póru.
    Pochopila som to správne?

    OdpovedaťOdstrániť