utorok 1. apríla 2014

Brokolica na spôsob Manchurian

Možno poznáte recept na Gobi Manchurian. Tak toto je niečo podobné, len menšia improvizácia.


22IMG_9282



ČO POTREBUJETE:

1 menšiu brokolicu

na cestíčko:
3/4 pohára hladkej múky (maida)
1 kopcová lyžička kukuričného škrobu (alebo ryžovej múky)
štipka prášku do pečiva 
soľ
voda podľa potreby
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty

olej na vyprážanie

ďalej:
olej
2 póriky
4 strúčiky cesnaku
1 zelená chilli paprička 
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
2 lyžice paradajkového pretlaku
mleté čierne korenie
čerstvá koriandrová vňať 


22IMG_9278



AKO POSTUPOVAŤ:

Brokolicu rozrobíme na ružičky. V miske zmiešame múku so škrobom, soľou a práškom do pečiva. Pridáme vodu podľa potreby, aby sme vymiešali hustejšie cestíčko. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a do cestíčka poriadne zamiešame. 

1


V hlbšom kastróliku zohrejeme dostatok oleja, aby sa brokolica v ňom varila - fritovala. Keď je olej poriadne horúci brokolicu postupne po častiach namáčame do cestíčka, aby sa každý kúsok cestíčkom dobre obalil a vložíme do vriaceho oleja. Vyprážame na silnom ohni. Počas vyprážania brokolicu otáčame, aby bola hnedkavá rovnomerne zo všetkých strán. Vypraženú vyberieme a pokračujeme so zbytkom brokolicových ružičiek.

2


Keď máme brokolicu vypraženú, v druhom hrnci zohrejeme trocha oleja. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, na kolieska nakrájaný pór a chilli papričku. Na miernom ohni restujeme domäkka.

3


Potom pridáme kurkumu...

22IMG_9263


... sójovú omáčku, paradajkový pretlak a premiešame.

22IMG_9265


Ďalej pridáme mleté čierne korenie a premiešame.

22IMG_9266


Do základu pridáme vypraženú brokolicu a dobre premiešame.

22IMG_9268


Nakoniec pridáme koriandrovú vňať, premiešame a odstavíme z ohňa. 

22IMG_9269


Podávame napríklad s plackami alebo ako predjedlo.

5 komentárov:

  1. Mňam, Manchurian z karfiolu práve obedujem. Je výborný. V tomto recepte je jedna nepresnosť. V surovinách je paprika namiesto póru.
    Pochopila som to správne?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tu som pouzila por miesto papriky, papriku som vobec nepouzila. Tu pouzivam s karfiolom. Aj s porikom je to fajn :)

      Odstrániť
  2. Mňam, Manchurian z karfiolu práve obedujem. Je výborný. V tomto recepte je jedna nepresnosť. V surovinách je paprika namiesto póru.
    Pochopila som to správne?

    OdpovedaťOdstrániť