Možno poznáte recept na Gobi Manchurian. Tak toto je niečo podobné, len menšia improvizácia.
ČO POTREBUJETE:
1 menšiu brokolicu
na cestíčko:
3/4 pohára hladkej múky (maida)
1 kopcová lyžička kukuričného škrobu (alebo ryžovej múky)
štipka prášku do pečiva
soľ
voda podľa potreby
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
olej na vyprážanie
ďalej:
olej
2 póriky
4 strúčiky cesnaku
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
2 lyžice paradajkového pretlaku
mleté čierne korenie
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Brokolicu rozrobíme na ružičky. V miske zmiešame múku so škrobom, soľou a práškom do pečiva. Pridáme vodu podľa potreby, aby sme vymiešali hustejšie cestíčko. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a do cestíčka poriadne zamiešame.
V hlbšom kastróliku zohrejeme dostatok oleja, aby sa brokolica v ňom varila - fritovala. Keď je olej poriadne horúci brokolicu postupne po častiach namáčame do cestíčka, aby sa každý kúsok cestíčkom dobre obalil a vložíme do vriaceho oleja. Vyprážame na silnom ohni. Počas vyprážania brokolicu otáčame, aby bola hnedkavá rovnomerne zo všetkých strán. Vypraženú vyberieme a pokračujeme so zbytkom brokolicových ružičiek.
Keď máme brokolicu vypraženú, v druhom hrnci zohrejeme trocha oleja. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, na kolieska nakrájaný pór a chilli papričku. Na miernom ohni restujeme domäkka.
Potom pridáme kurkumu...
... sójovú omáčku, paradajkový pretlak a premiešame.
Ďalej pridáme mleté čierne korenie a premiešame.
Do základu pridáme vypraženú brokolicu a dobre premiešame.
Nakoniec pridáme koriandrovú vňať, premiešame a odstavíme z ohňa.
Podávame napríklad s plackami alebo ako predjedlo.
to vypada moc dobre
OdpovedaťOdstrániťDakujem ;)
OdstrániťMňam, Manchurian z karfiolu práve obedujem. Je výborný. V tomto recepte je jedna nepresnosť. V surovinách je paprika namiesto póru.
OdpovedaťOdstrániťPochopila som to správne?
Tu som pouzila por miesto papriky, papriku som vobec nepouzila. Tu pouzivam s karfiolom. Aj s porikom je to fajn :)
OdstrániťMňam, Manchurian z karfiolu práve obedujem. Je výborný. V tomto recepte je jedna nepresnosť. V surovinách je paprika namiesto póru.
OdpovedaťOdstrániťPochopila som to správne?