Tadka Pulao

Tadka Pulao





CO POTREBUJETE:

1 hrncek ryze Basmati
voda podla potreby

olej 
1/2 lyzicky hnedych horcicnych semienok
1 zelena chilli papricka
2 struciky cesnaku
vetvicka kari listkov
niekolko kesu orechov

dalej:
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia 
sol podla chuti


Tadka Pulao



AKO POSTUPOVAT:

Najprv si pripravime hlineny hrniec ako je uvedene v tomto postupe.

Ked sme pomaly hrniec zahriali pridame trocha oleja. Pridame horcicne semienka a pol minutky ich prazime na miernom ohni. Potom pridame chilli papricku, cesnak a kari listky. Minutu oprazame. Dalej pridame kesu orechy a oprazime ich dohnedkava. Dalej pridame preplachnutu ryzu, zalejeme ju vodou, aby bola hladina vody asi 1 cm nad ryzou. Osolime, pridame kurkumy a cierne korenie, premiesame. Vodu privedieme k varu, ohen znova zmiernime, na hrniec dame pokrievku a ryzu uvarime domakka. Pred koncom ohen vypneme a ryzu nechame dorobit. Hrniec dlho zostane este horuci, takze ryza sa dorobi bez pripalenia a rozvarenia. 

Tadka Pulao


Mozeme podavat s uvarenym vajickom a salatom.


Tadka Pulao

Komentáre