pondelok 28. septembra 2015

Ćistenie rýb


cistenie ryb


Včera som mala pod oknami celkom rušno. Písali sme poobede úlohy ako každý pracovný deň, keď som zaregistrovala smiech vonku. Obyčajne je tu celkom ticho, len deti občas zakričia pri hre alebo krava zabučí. Vykukla som z okna a tam sa už ženičky chystali na prácu. Nanosili vajdlínky, villi (tá drevená vec s kusom čepele, na ktorej sa krája) a vedrá s vodou, potom chlapi začali nosiť debničky s rybami. A práca sa začala.


Časť žien kusom vrecoviny z umelej hmoty šúchala ryby o betón, aby ich zbavili šupín a druhá časť žien ich na villi porcovala a čistila. Chvíľku som ich sledovala, bolo im pri tom veselo a ja som sa tiež pousmiala. No po chvíľke stíchli, lebo slnko začalo zapadať a práce bolo ešte veľa. A tak už len v tichosti pracovali. Ešte večer, keď sme my už išli spať som na ne nakúkla cez okno a ženičky pri tlmenom svetle, okolo ktoréhu už nočné motýle a iný hmyz poletoval, stále čistili a viedli tichý rozhovor.

Tu je krátka ukážka, nech to máte naživo 🙂




cistenie ryb



30.9.: Zdá sa, že z toho bude zvyk a čistenie rýb nebola jednodňová záležitosť. Síce tu bol z toho druhý deň ráno poriadny smrad, ale aspoň je čo sledovať 😶

Cistenie ryb

Cistenie ryb

Cistenie ryb

Cistenie ryb

Cistenie ryb



2 komentáre:

  1. Sardinky to nie sú,ale drobizg a veľmi pracné.Tebe sa z nich neuško,Miška?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z tychto nie,ale nedaleko chodia peedavat k ceste, vacsinou v piatky.

      Odstrániť