Nie je to žiadna špecialita, skôr také jednoduché jedlo, kde sa dá spotrebovať mäso z polievky.
ČO POTREBUJETE:
1/2 lyžice masla
1 malá hlavička brokolice
4 strúčiky cesnaku
trocha kuracieho mäsa z polievky
1 a 1/2 hrnčeka cestovín
voda a soľ na ich uvarenie
strúhanka
na bešamel:
1 lyžica masla
3/4 lyžice múky
mlieko podľa potreby
trocha mletého muškátového orieška
trocha mletého čierneho korenia
za hrsť strúhaného syra
(napr. Parmezán, Grana padano, Mozzarella)
AKO POSTUPOVAŤ:
Najprv si v panvici zohrejeme 1/2 lyžice masla, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, necháme rozvoňať a pridáme na malé časti rozdelenú brokolicu. Na silnejšom ohni restujeme asi 3 minútky. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V menšom hrnci zohrejeme 1 lyžicu masla, pridáme múku a chvíľočku popražíme. Zalejeme mlieko (pridávame postupne, aby sme dosiahli požadovanú hustotu bešamelu) a za stáleho miešania povaríme na miernom ohni 10 minút. Pridáme mleté čierne korenie a muškátový oriešok, premiešame a odstavíme z ohňa. Pridáme nastrúhaný syr a necháme ho v horúcom bešameli rozpustiť.
Vo väčšom hrnci dáme zovrieť vodu so soľou, v ktorej uvaríme cestoviny do polomäkka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára