štvrtok 9. marca 2017

Chana dal pulao

Chana dal pulao



ČO POTREBUJETE:

1 hrnček basmati ryže 
1/2 hrnčeka chana dal
ghee
(vegáni použijú olej)
1/2 lyžičky horčičných semienok
1 zelená chilli paprička 
1 veľká červená cibuľa 
niekoľko karí lístkov 
1/2 lyžičky mletej kurkumy
3/4 lyžičky biryani masala
soľ podľa chuti
voda


Chana dal pulao



AKO POSTUPOVAŤ:

Chana dal namočíme na 1-2 hodiny. Ryžu namočíme na pol hodiny. V hrnci zohrejeme ghee, pridáme horčičné semienka a chilli papričku a semienka necháme prasknúť. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Pridáme karí lístky, ktoré medzi prstami najprv dobre "požmolíme", aby  prenikla ich chuť do jedla. Ďalej pridáme kurkumu a biryani masala a 3 minúty restujeme na miernejšom ohni. Pridáme scedený chana dal, zalejeme 3/4 hrnčekom vody, privedieme k varu, oheň zmiernime a pod pokrievkou (mierne odchýlenou) varíme 10-15 minút, domäkka. Potom pridáme scedenú ryžu, osolíme a dolejeme vodou tak, aby bola hladina asi 1cm nad ryžou. Pod pokrievkou varíme na miernom ohni, kým sa voda neodparí a ryža je mäkká. Podávame s raitou.


Chana dal pulao

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára