štvrtok 9. marca 2017

Chana dal pulao



ČO POTREBUJETE (na 3 porcie):

1 hrnček basmati ryže 
1/2 hrnčeka chana dal

ghee
(vegáni použijú olej)
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shahi jeera)
4 klinčeky
1 badyán
1 zelená chilli paprička 

1 veľká červená cibuľa 
3 strúčiky cesnaku 
niekoľko karí lístkov 
1/2 lyžičky mletej kurkumy (haldi)
1 lyžička biryani masala (alebo garam masala)
soľ podľa chuti
voda

citrónová šťava na pokvapkanie pri servírovaní





AKO POSTUPOVAŤ:

Chana dal namočíme na 1-2 hodiny. Ryžu namočíme na pol hodiny. 



V hrnci zohrejeme ghee, pridáme rímsku rascu, bobkový list, klinčeky, badyán a chilli papričku, necháme rozvoňať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a restujeme domäkka. 



Pridáme karí lístky, ktoré medzi prstami najprv dobre "požmolíme", aby  prenikla ich chuť do jedla. Ďalej pridáme kurkumu a biryani masala a 3 minúty restujeme na miernejšom ohni. 



Pridáme scedený chana dal, zalejeme 3/4 hrnčekom vody, privedieme k varu, oheň zmiernime a pod pokrievkou (mierne odchýlenou) varíme 10-15 minút, domäkka. 



Potom pridáme scedenú ryžu, osolíme a dolejeme vodou tak, aby bola hladina asi 1cm nad ryžou. Pod pokrievkou varíme na miernom ohni, kým sa voda neodparí a ryža je mäkká. 



Podávame pokvapkané s citrónom ako prílohu alebo samostatne s raitou.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára