ČO POTREBUJETE:
1 hrnček basmati ryže
1/2 hrnčeka chana dal
ghee
(vegáni použijú olej)
1/2 lyžičky horčičných semienok
1 zelená chilli paprička
1 veľká červená cibuľa
niekoľko karí lístkov
1/2 lyžičky mletej kurkumy
3/4 lyžičky biryani masala
soľ podľa chuti
voda
AKO POSTUPOVAŤ:
Chana dal namočíme na 1-2 hodiny. Ryžu namočíme na pol hodiny. V hrnci zohrejeme ghee, pridáme horčičné semienka a chilli papričku a semienka necháme prasknúť. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Pridáme karí lístky, ktoré medzi prstami najprv dobre "požmolíme", aby prenikla ich chuť do jedla. Ďalej pridáme kurkumu a biryani masala a 3 minúty restujeme na miernejšom ohni. Pridáme scedený chana dal, zalejeme 3/4 hrnčekom vody, privedieme k varu, oheň zmiernime a pod pokrievkou (mierne odchýlenou) varíme 10-15 minút, domäkka. Potom pridáme scedenú ryžu, osolíme a dolejeme vodou tak, aby bola hladina asi 1cm nad ryžou. Pod pokrievkou varíme na miernom ohni, kým sa voda neodparí a ryža je mäkká. Podávame s raitou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára