streda 10. januára 2024

Francúzsky toast z vianočky / French toast

 


ČO POTREBUJETE:

2 -3 plátky vianočky


na namočenie:

1 vajce 

3 lyžice mlieka

1 lyžica sladkej smotany 

troška vanilkovej arómy

1/4 lyžička mletej škorice


na opekanie:

trocha oleja + plátok masla


na servírovanie:

práškový cukor

rôzne ovocie



AKO POSTUPOVAŤ:

V plytkom tanieri rozšľaháme vidličkou suroviny na namočenie. 

V panvici zohrejeme olej a maslo. Plátky vianočky obalíme vo vajíčkovej zmesi, chvíľku necháme nasiaknuť. Potom plátky vianočky dáme do panvice, oheň zmiernime a opekáme z oboch strán do zlatista.


Podávame teplé, poprášené cukrom, prípadne aj posypané vašim obľúbeným ovocím (čučoriedky, jahody, maliny, černice).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára