ČO POTREBUJETE:
2 -3 plátky vianočky
na namočenie:
1 vajce
3 lyžice mlieka
1 lyžica sladkej smotany
troška vanilkovej arómy
1/4 lyžička mletej škorice
na opekanie:
trocha oleja + plátok masla
na servírovanie:
práškový cukor
rôzne ovocie
AKO POSTUPOVAŤ:
V plytkom tanieri rozšľaháme vidličkou suroviny na namočenie.
V panvici zohrejeme olej a maslo. Plátky vianočky obalíme vo vajíčkovej zmesi, chvíľku necháme nasiaknuť. Potom plátky vianočky dáme do panvice, oheň zmiernime a opekáme z oboch strán do zlatista.
Podávame teplé, poprášené cukrom, prípadne aj posypané vašim obľúbeným ovocím (čučoriedky, jahody, maliny, černice).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára