piatok 6. júna 2025

Dusené papriky plnené šunkou a syrom / Stewed peppers stuffed with ham and cheese

Keď sme boli decká rodinami kolovali dva recepty, ktoré na 100% všetci na Slovensku poznajú. Jedným je Falošná treska a druhým sú tieto dusené papriky. A od kedy staršia moja opäť odišla, tak sa ma stále chytá nostalgia a smutno, tak vždy uvarím niečo také "naše".


ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

3 - 4 zelené papriky
podravka
šunka
trojuholníčkový syr (použila som Veselú kravu)
olej
voda



AKO POSTUPOVAŤ:

Papriky unyjeme a vysušíme. Odkrojíme časť pri stone tak, aby sa dali plniť. (Odkrojky nezahodiť, dajú sa zjesť neskôr s maslovým chlebom alebo v praženici.)

Zvnútra papriky poprášime podravkou, vystelieme šunkou a naplníme 1 - 2 trojuholníčkami syra. Syr nakoniec zakryjeme plátkom šunky tak, aby nám pri dusení nevytiekol syr (ale asi aj tak trocha vytečie 🤷‍♀️).

V panvici zohrejeme olej a papriky do nej vložíme. Oheň zmiernime a chvíľku ich opekáme (pozor, môže to prskať). Potom ich podlejeme troškou vody, panvicu prikryjeme pokrievkou a papriky dusíme asi 15min, obrátime ich a dusíme ešte 5 - 10min (podľa druhu a veľkosti papriky).



Podávame ich s chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára