ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):
1 fileta ryby Basa (Pangasius) alebo filety tresky
soľ
na obalenie:
múka
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
na cestíčko:
1/2 hrnčeka múky (použila som maida)
1 lyžica kukuričného škrobu
1/2 lyžičky prášku do pečiva
1/4 lyžičky soli
1/3 lyžičky mletej papriky (ja som použila kašmírske chilli korenie)
studené pivo alebo studená sódovka podľa potreby
olej na vyprážanie
zemiaky na hranolky (upiekla som ich podľa receptu na Pečené zemiaky)
na tatarku:
4 lyžice majonézy
2 lyžičky nadrobno nakrájaných kapár
2 menšie nadrobno nakrájané nakladané uhorky
1 lyžička dižónskej horčice
1 lyžica šťavy z citróna
(1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate; nemusí byť)
soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
AKO POSTUPOVAŤ:
Rybu umyjeme, vysušíme, rozkrájame (mne vyšli 4ks) a trocha osolíme.
V jednej miske zmiešame suroviny na obalenie, v druhej suroviny na cestíčko.
V hlbokom hrnci zohrejeme dostatok oleja, aby sa ryba fritovala.
Rybu najprv obalíme v múke s korením a potom ju ponoríme do cestíčka.
Vložíme ju do horúceho oleja a vypražíme do zlatista na stredne silnom ohni.
Zemiaky si urobíme buď ako klasické hranolky, alebo ja som zvolila pečené zemiaky.
Tatarku môžeme kľudne použiť kupovanú alebo si zmiešame v miske vyššie uvedené suroviny na tatarku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára