Kapok buds (Shalmali)


Pipali, long pepper


Kapok buds sa pouzivaju prevazne v juho-indickej kuchyni a to hlavne v state Karnataka. Aby sme dostali z nich co najviac, treba ich vlozit do horuceho oleja alebo ghee (tadka). Ich chut je nieco medzi horcicnymi semienkami a ciernym korenim.


Pipali, long pepper



Kapok buds su susene puky stromu Kapok (Silk cotton tree), su sucastou mnohych zmesi korenin, ktore sa pouzivaju tiez v state Andhra Pradesh a v kuchyni Chettinad. Su vhodne napr. do ryzovych jedal ako Vangi bath alebo Bisi belle bath.


22IMG_8974
Kapok tree

Pipali, long pepper

kapod bud


Zdroj informacii:
http://www.mangalorespice.com/Products/Spices--Dry-Fruits-Spices/M-Spice/Kapok-Buds-%28Marathi-Moggu%29/pid-3779267.aspx

Viac informacii tu:
link 1
link 2

Komentáre