Kheema matar


Kheema matar




CO POTREBUJETE:

500g mleteho masa (pouzila som kuracie prsia)
(na toto jedlo je vhodne pouzit aj mlete jahnacie maso)

olej alebo ghee
1/2 lyzicky rimskej rasce
1 azijsky bobkovy list (tej patta)
4 klinceky
kusok skorice

2 stredne velke cervene cibule
niekolko kari listkov
1 zelena chilli papricka (mozete pouzit aj viac)
sol
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty

1/2 lyzicky mleteho chilli korenia
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1 lyzicka mleteho koriandru

1 velka paradajka
100g (asi 2 lyzice) bieleho nesladeneho jogurtu (dahi)
voda podla potreby

hrst mrazeneho alebo cerstvo lupaneho hrachu
1 lyzicka garam masala


IMG_0967



AKO POSTUPOVAT:

Kuracie prsia oplachneme pod tecucou vodou, vysusime, pokrajame na mensie kusy a v mixery posekame. (Alebo si kupte uz pripravene mlete.) Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Kheema matar


V hrnci zohrejeme olej (alebo ghee). Pridame rimsku rascu, bobkovy list, klinceky, kardamony, skoricu a restujeme na miernejsom ohni, kym korenie neuvolni vonu. Potom pridame kari listky, chilli papricku, nadrobno nakrajanu cibulu a sol. Sol pomaha koreniu zvyraznit jeho chut. Zmes restujeme, kym cibula nie je makka.

Kheema matar


Potom pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a premiesame. Dalej pridame mlete chilli korenie, kurkumu a mlety koriander a premiesame. Restujeme minutku.

Kheema matar


Pridame nadrobno nakrajanu paradajku a zmes restujeme, kym sa paradajka nerozpadava a neoddeli sa olej.

Kheema matar


Vtedy pridame mlete maso, trocha soli a maso restujeme asi 2 minuty. Premiesavame obcas. Potom pridame jogurt a premiesame.

Kheema matar


Pridame asi 100-150ml vody, privedieme ju k varu, ohen zmiernime a maso pod pokrievkou varime asi 10-12 minut.

Kheema matar


Potom pridame hrach a varime dalsich 5 minut. 

Kheema matar


Nakoniec pridame garam masala a cerstvu koriandrovu vnat, zmes premiesame a odstavime z ohna. Nechame pod pokrievkou odpocivat dalsich 10 minut.

Kheema matar


Mozeme podavat s dusenou ryzou alebo s plackami Chapati.


Kheema matar

Komentáre