Cestoviny s kesu omackou

Cestoviny s kesu omackou




CO POTREBUJETE (na 2 porcie):

400ml cestovin
voda na uvarenie cestovin
olej
1 mensia cervena cibula
2 struciky cesnaku
kusok cerstveho zazvoru
mensia hrst nesolenych kesu orechov

1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky garam masala
sol
1 lyzicka susenych listkov senovky greckej
3 lyzice sladkej smotany


Cestoviny s kesu omackou



AKO POSTUPOVAT:

Najprv si pripravime omacku. V hrnci zohrejeme trocha oleja a orestujeme na nom nakrajanu cibulu, cesnak a zazvor. Potom ich nechame trocha vychladnut. Dame do mixera, pridame kesu orechy, ktore sme si vopred na pol hodiny namocili. Pridame tiez trocha vody, v ktorej sa kesu orechy macali. Vymixujeme na omacku.

Cestoviny s kesu omackou


Do toho isteho hrnca, kde sme restovali cibulu, cesnak a zazvor vratime vymixovanu omacku a privedieme ju k varu. Ak by bola prilis husta, pridame troska vriacej vody. Dve minuty omacku na miernom ohni varime, obcas premiesame. Potom pridame kurkumu, garam masala, sol a senovku a premiesame. Pridame sladku smotanu a omacku povarime dalsie 2-3 minuty.

Cestoviny si uvarime podla navodu na obale, vo vode so solou. Uvarene cestoviny scedime a dame do omacky, s ktorou ich poriadne premiesame. Ak treba, pridame troska vody z cestovin. Prehrejeme a mozeme ihned podavat. Na tanieroch mozeme ozdobit cerstvou koriandrovou vnatou.

Cestoviny s kesu omackou

Komentáre

  1. Jednoduchy, rychly a vyborny recept, urcite zopakujem. Miesto senovky som pouzila na kusky natrhany cerstvy kuceravy kel. Dakujem za skvely recept :-).

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára